Festival Alanı ve çevresindeki binaların kiralanması onaylandı

Kırklareli İl Genel Meclisi Ağustos ayı birleşimlerine devam ediyor. Dördüncü birleşimini geride bırakan meclis, bu birleşimde 8 madde görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiş olan Tarihi Gar Binası ve festival alanını içeren kiralama talebi olumlu sonuçlandı. İl Özel İdaresi Tarihi Gar Binası ve çevresinde ki yapıları yıllık 100 bin TL +9 KDV bedeli ödeyerek Devlet Demir Yolları İşletmeleri Genel Müdürlüğünden kiralayacak.

Dün Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Safet Üresin başkanlığında toplanan meclis bir önceki birleşime ait tutanak özetini inceleyip kabul ederek birleşime başladı. Meclis Üyesi Ertuğrul Koç’un mazeret dilekçesinin okunup kabul edilmesinin ardından gündem maddelerine geçildi.
“Konu aciliyet taşıyor”
İlk gündem maddesinde mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Pınarhisar ilçesi Camiikebir mahallesinde bulunan Kaymakamlık lojman binasının satılması ve 298 sayılı Milli Emlak Genel Tebliğine göre arsa karşılığı bina yapılma teklifi görüşüldü. Madde İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edildi. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bilal Kuşoğlu, konunun aciliyet taşıdığını bu nedenle bu ay ki toplantılar içerisinde raporun hazır olması gerektiğini söyledi.
Bir yıllığı 118 bin TL
Meclisin bir sonraki maddesinde ise şehrimizin cazibe merkezileri arasında yer alan Festival Alanı ve Tarihi Gar Binası ile ilgili kiralama talebi görüşüldü. Önceki toplantılarda konu Plan ve Bitçe Komisyonuna havale edilerek incelenmesi istenmişti. Komisyon konuyu inceledikten sonra dördüncü toplantıda kararını olumlu olarak açıkladı. Festival Alanı olarak adlandırılan bölge, Tarihi Gar Binası ve çevresindeki yapılar İl Özel İdaresi’nce kiralandı. Bir yıllığına 100 bin TL + KDV yani 118 bin TL’ye Devlet Demir Yolları İşletmeleri Genel Müdürlüğünden kiralanacak olan Kırklareli’ne katma değer sağlayacak.
Alan sosyal, kültürel, sanatsal sportif etkinliklerde kullanılmak üzere alanda bulunan binaların üçüncü kişiler eliyle restore edilmesi ve işletilmesi veya kiralanması ya da Yap-İşlet-Devret Modeli ile işletilebilmesi amacıyla alındı. Uzun yıllardır özellikle Tarihi Gar Binası’nın durumu Kırklareli Halkını üzen ve çalışmaların yapılmasını istediği alanların başında geliyordu.
Rapor olumlu oldu
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sibel Çınar tarafından okunan komisyon raporunda mevcut alanın ve üzerinde bulunan yapıların kiralanarak aslına uygun restore edilmesiyle alakalı konunun komisyonlarına geldiğinden bahsedildi. Raporda, “T. C Devlet Demiryolları İşletmeleri Genel Müdürlüğü I. Bölge Müdürlüğünden gelen 26/07/2018 tarih ve 284780 sayılı yazıları ile İdarenin kiralama talebine söz konusu taşınmaz için bir bedel belirlenmiş olup, cevap beklenmektedir” ifadelerine yer verilerek kiralama işleminin ne durumda olduğu hakkında bilgi verildi.
Rapor oy birliği ile kabul edildi
Komisyon Başkanı Çınar, talebin incelemelerin ardından belirlenen bedelle kiralanmasının Kırklareli’ne ekonomik değer kazandıracağını komisyon olarak öngördüklerini ifade etti. Raporun oylanarak kabul edilmesinden sonra alanın kiralanması resmileşmiş oldu.
Partilerin ortak görüşü “Kırklareli’ne
hayırlı olsun”
Söz alan CHP Grup Başkanı Çetin Şinikoğlu, “Komisyona raporlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu alanın ilimize kazandırılması bizler için önemliydi.Yapıların yenilenmesi alanın güzelleştirilmesi olumlu bir şey” diyerek kiralama işleminin hayırlı olmasını temenni etti. AK Parti Grup Başkanı Nihat Sağlam da öz alarak; “Sonuçta bu alan Kırklareli’nin malıydı. Kırklareli’nin önemli bir değeri hemen hemen herkesin boş zamanlarını değerlendirdiği sosyal bir alan. İnşallah çok daha güzel şekilde Kırklareli halkına hizmet eder. Emeği geçenlere şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.
Komisyona sevk edildi
Meclis diğer gündem maddeleri ile devam etti. Dördüncü gündem maddesinde Babaeski ilçesi Kumrular köyünde bulunan araziye Tarım ve Hayvancılık Tesis Alanı amaçlı imar açılması ile ilgili teklif görüşüldü. Teklif İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi. Merkez ilçe Dereköy köyündeki araziye "Akaryakıt ve Servis İstasyonu" amaçlı imar açılması ile ilgili teklif de İmar ve Bayınduırlık Komisyonuna havale edildi.
Sonraki maddede Trakya bölgesinde ve İlimizde artan kanser vakalannın araştırılması, alınan ve alınabilecek önlemler ile verilerin araştırılması hakkında "Çevre ve Sağlık Komisyonu" raporu görüşüldü. Üye Gürcan Kırım tarafından okunan rapor oy birliği ile kabul edildi.
Hazır olmayan raporlar
Görüşülen 7, 8, 9 numaralı gündem maddeleri raporların hazır olmamasından dolayı ileri tarihlere ertelendi.
7’nci maddede ilimizde ve İlçelerimizde bulunan Down, Otistik, Zihinsel Engelli, Mental, Ortopedik ve diğer bireylerin topluma kazandırılması için verilecek eğitimler ile teorik ve pratik bahçecilik seracılık ve hobi köşeleri, küçükbaş kümes hayvanı yetiştiriciliği yapmaları için engelliler adına iyi bir farkındalığın oluşturulmasının araştırılması ve incelenmesi hakkında "Aile ve Engelliler Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor, İlimiz köy yolları ağında bulunan bazı yollarımızın aşırı yağışlar sebebiyle geçit vermeyecek halde olduğundan, hasarlı yolların tespit edilmesi aciliyet sıralamasına göre bakım ve onarımının yapılması hakkında "Alt Yapı Hizmetleri Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor ve 2018 Yılı bütçesinin 6 aylık gelir ve gider harcamalarının incelenip, Ağustos ayında Ek Bütçe yapma imkanı olup olmadığının araştırılması ve değerlendirilmesi amacıyla bir raporun meclise sunulmak üzere konunun meclis gündemine alınması hakkında "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor hazır olmadıklarından dolayı ertelendi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol