Festival Alanı, Millet Bahçesi oluyor

Kırklareli’nin tarihi Gar Binasının İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek restorasyonu kurban kesilerek başladı. Tamamlandığında cafe, restoran ve kültür merkezi olarak hizmet verecek Gar Binasına ek olarak Festival Alanı da TOKİ Başkanlığınca yapılacak peyzaj ve düzenleme çalışmaları sonrası Millet Bahçesine dönüştürülecek. Çalışmaların başlaması dolayısıyla Gar binasına gelerek incelemelerde bulunan ve görevlilerden bilgi alan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yaptırılacak olan tarihi Gar Binasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alarak incelemelerde bulundu. Vali Bilgin, Gar binasında yaptığı açıklamada;
“Tarihi Gar binasındaki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte alanın dönüşümünün diğer bir parçası olacak olan festival alanı TOKİ Başkanlığınca peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılarak Millet Bahçesine dönüşecektir.
Böyece Kırklareli halkı tarihinden kopmadan, sosyal,kültürel vb. faaliyetleri yapabileceği nezih ve doğal bir alana daha kavuşmuş olacaktır. İlimize Millet Bahçesi'nin yapılmasına vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve Kırklareli halkı adına şükranlarımı sunar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim”dedi.
Cafe, restoran ve kültür merkezi olarak hizmet verecek olan tarihi Gar Binasında çalışmaların başlaması nedeniyle kurban kesildi. 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Nasıl olur diyecekler 16 Haziran 2020 Salı 15:02:08

    Buna da "nasıl olur" diyecek her fırsatta hop kalkıp hop oturan çevreci geçinenler olacak hemen zırplayacaklardır. Şu festival alanı mevuzusu da böylece kapanır artık.