“Fazla çalışmadan doğan izin hakları artık kullanılabilecek”

Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler, fazla çalışma süreleri ile ilgili yapıtı açıklamada konuyu Milli Eğitim Bakanlığına aktardıklarını Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarına gönderdiği yazı ile konuyu çözüme kavuşturduğunu bildirdi. Karanfiler, artık fazla çalışmadan doğan izin haklarının kullanılabileceğini söyledi.

Eğitim Bir Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler, eğitim kurumlarında hizmetli kadrolarında çalışan personelin haftada 40 saatin üzerinde çalıştırılıp izin haklarının kullanılması konusunda sıkıntılar yaşandığını, kanundaki ifadenin yoruma tabi tutulmaksızın 30-40 günlük fazla çalışmadan dolayı izni olan personele sadece yıllık izinle birlikte 10 gün fazla çalışma izni verildiğini, geri kalan kısmında ise sorunlar yaşandığını ve izinlerin verilmediğini belirtti. Bunun üzerine yaşanan bu sorunun Bakanlığa taşınarak çözüldüğünü belirten Karanfiler, fazla çalışmadan doğan izin haklarının artık kullanılabileceğini kaydetti.
Karanfiler, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 178/B maddesinde ‘Kurumlar gerektiği takdirde personelini günlük çalışma saatleri dışında fazla çalışma ücreti vermeksizin çakıştırabilirler. Bu durumda personele yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verilir. Ancak, bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmı yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabilir’ denmektedir, burada ancak tan sonraki ifadeye dayanılarak çalışan personelin izin hakları verilmiyordu. Bu da çözülmüş oldu.
Millî Eğitim Bakanlığı, talebimiz üzerine merkez ve taşra birimlerine genel bir yazı göndererek, personele yaptıkları fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabıyla izin verilmesine ilişkin Devlet Personel Başkanlığı’nın görüşü ve 657 sayılı Kanun’un 178. maddesi gereği işlem tesis edilmesi gerektiğini duyurdu.
Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, ikili öğretim yapılan kurumlar başta olmak üzere, eğitim kurumlarında hizmetli kadrolarında çalışan personelin haftada 40 saatin üzerinde çalışma yapması hâlinde 657 sayılı Kanun’un 178. maddesi hükmü gereği fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verilmesi ve bu iznin personel yetersizliği vb. sebepler gerekçe gösterilmeksizin kullandırılması için il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerine genel bir yazının gönderilmesini talep etmiştik.
İkili öğretim yapılan kurumlar başta olmak üzere, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı, fazla çalışma karşılığı izin kullandırılması ve bu hakkın personel yetersizliği vb. sebepler gerekçe gösterilmeksizin tanınması noktasında titizlik gösterilmelidir” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol