Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu Kırklareli’nde sona erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Edirne Valiliği, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu ortaklığıyla organize edilen Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu sona erdi.

29-30 Mart tarihlerinde 2 etap halinde koşulan Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu; ilk etabı 133 kilometrelik Edirne-Uzunköprü-Edirne parkurundan oluştu. Bisikletçiler, yarışın ikinci gününde ise 136 kilometrelik Edirne-Havsa-Babaeski-Lüleburgaz-Kaynarca-Kırklareli parkurunda pedal çevrildi.
Turun Amacı
Düzenlenen turun amacı hakkında yapılan açıklamada; “30 Mart 1432 ‘de o dönemde Osmanlı Devleti’nin başkenti olan Edirne’de ikinci Murat’ın Hüma Hatun’dan olan oğlu olarak dünyaya gelen, padişah olduktan sonra 1100 yıl hüküm süren Doğu Roma İmparatorluğu’nu ortadan kaldırarak İstanbul’un fethi ile Fatih unvanını alan, medrese kökenli hocalarının yarısına batılı şahsiyetlerden de  ilim tahsil eden ve çok kültürlülük kazanan bilim, teknik, mimari, güzel sanatlar ve mühendislik alanlarında Osmanlı Türk Kültürünün gelişmesine zemin hazırlayan Arapça ve Farsça’nın yanı sıra Latince, Yunanca ve  İtalyanca bilen, bizzat  25 sefere katılan ve devletin sınırlarını Tuna’dan Kızılırmak’a kadar genişleten İstanbul’u alarak Hz. Peygamberin övgüsüne mazhar olan İstanbul’a girdiğinde Aya-sofya’ya sığınan on binlerce insanın burnunun bile kanamasına  müsaade etmeyerek temel hak ve hürriyetler konusunda tüm dünyaya örnek olan, Büyük komutan, cihan padişahı, çağ açıp çağ kapatan büyük Türk Sultanı… Fatih Sultan Mehmet Han adına yapılacak olan bu yarışların başta Fatih Sultan Mehmet Han, Edirne ilimiz ve Ülkemizin tanıtılmasına katkı yapacağına inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
13 Takım yarıştı
Azerbaycan, Kazakistan, Rusya, Belarus, İran, Bulgaristan, Özbekistan, Romanya, Malezya ve Türkiye’den 86 sporcunun yarıştığı Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu’nun başlangıcı için sabah 10.30’da Edirne Belediyesinin önünde toplanan yarışçılar ve vatandaşlar, heyecanla yarışın başlamasını bekledi. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zekeriya Bayrak’ın damalı bayrağı sallaması ile Kırklareli Etabına başlandı. Edirne-Havsa-Babaeski-Lüleburgaz-Kaynarca’yı geçerek finish çizgisine ilk önce gelen sporcular büyük sevinç yaşadı. Yarışa katılan 4 Türk 9 yabancı, 13 takımdan Kazakistan’ın Astana Takımı Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu’nun kazananı oldu. Türkiye’den Torku Şeker Takımı sporcusu Batuhan Özgür ise Kırklareli Etabı birincisi oldu.
Madalya ve Kupalar takdim edildi
Yarışın ardından seremoni törenine geçildi. Törende Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan Beypınar, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu derece alan sporculara madalyalarını ve kupalarını takdim etti.
Fatih Sultan Mehmet Bisiklet Turu’nda dereceye giren sporcular şu şekilde; Genel Klasman; 1. Galym Akhmetov Astana City (Kazakistan), 2.Sergey Luchshenko Astana City (Kazakistan), 3.Stanslau Bazhkou Minsk Cyling (Beyaz Rusya)
Kırklareli Etabı; 1.Batuhan Özgür Torku Şekerspor (Türkiye), 2.Yavheni Karaliok Minsk Cyling (Beyaz Rusya), 3.Manuel Penalver Trevigiani Phonix (Bulgaristan)
Dağların Kralı; Stanslau Bazhkou Minsk Cyling (Beyaz Rusya)
Puan Klasmanı; Galym Akhmetov Astana City (Kazakistan)
Takım Klasmanı; Astana City.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol