Fatih Portakal, Kırklarelili ile sohbet etti

5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği kapsamında Cumartesi günü ilimize gelen ve Kırklareli Dostluk evinde Kırklarelili vatandaşlar buluşan bir zamanların sabah programlarının usta yorumcusu   şimdilerin kitap yazar ve ana haber bülteni sunucusu Fatih Portakal, gelen sorunları kendi üslubunca cevapladıktan sonra yeni çıkan ve gerçek hayat hikayelerini anlattığı "ses siz" isimli Kitabını sevenlerine imzaladı.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan ve bir çok sivil toplum kuruluşlarından üyelerin katıldıkları söyleşide konu uzun zamandır tek başına iktidarda bulunan AK Parti ve 2014 yerel seçimleriydi. Türkiye ve dünya gündeminden bir çok konunun da konuşulduğu buluşmada Portakal'ın ne şiş yansın ne kebap tavrı dikkatlerden kaçmadı. Fatih  Portakal'ın anlatımı ile, ünlü yazar, 1968 yılında Aydın'da orta halli bir ailenin evladı olarak dünyaya gelir. İlk, orta ve liseyi İzmir'de okur. Ancak İstanbul Üniversitesi İngilizce/İşletme bölümünü kazanınca memleketim dediği bu şehirden ayrılıp İstanbul'a gelir. 1993?te mezun olur üniversiteden. Pek çok kişinin hayatının en önemli zamanları saydığı bu yıllar, onun için bir anlam ifade etmez. Çünkü tembel bir öğrencidir. Yalnız tembelliği derslerine karşıdır sadece. Çünkü okul bitince dilini geliştirmek ve başka bir alanda master yapmak için yurtdışına gitmek ister. Avustralya'da yaşayan bir arkadaşından da 'yanıma gel' diye teklif gelince babasının arabasını satıp yola düşer. Sene 1994. Portakal için Avustralya günleri başlar artık. İmkânları geniş ve insanlarının maddi sıkıntı yaşamadığı bu ülkede alanıyla ilgili bir iş bulamaz. Zaten 'illa da işletmeci olacağım' diye tutturmaz ve dünyaca ünlü bir otelin Sidney şubesinde restoran görevlisi olarak işe başlar. 3,5 yıl çalışır orada. Kendisine bir ev alacak parayı biriktirir. Zaten artık sıkılmıştır. Ezan bile dinleyemediği bu ülkede kalmak istemez ve dönme kararı alır. Çalıştığı sektörle ilk tanışması da bu sayede olan Portakal daha sonra kendi tabiri ile herkesin hayali olan ana haber bülteni sunmaya uzanır.
"Kırklareli'nin yolları neden böyle başkan" diyerek şakalaştığı Çağlayan'ın Kırklareli Belediye Başkanlığı seçilerinde yarışacağı Derya Bulut'un da bulunduğu söyleşide taksim olayları hakkında konuşmayı pekte istemeyen Portakal yerel seçimlerde seçim barajının % 10 olma durumunun ortadan kalkması gerektiğini belirtti. Ayrıca gelebilecek olan bir başkanlık sisteminin Türkiye'yi diktatörlük sistemi ile yönetilen bir rejimin soğuk yüzü ile yüzleştireceğinden korktuğunu da dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol