Faruk Çelik: ‘Hayvan yetiştiricilerine desteklerimiz devam ediyor’

Faruk Çelik, Türkiye genelinde 32 İlde yürüttükleri damızlık düve merkezleri ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde CNN Türk ekranlarında katıldığı Gündem Özel programında Deniz Bayramoğlu'nun sorularını yanıtladı. Telefonla katıldığı programda Faruk Çelik, Kırklareli dahil 32 ilde kurulacak olan damızlık düve merkezleri hakkında bilgiler verdi.

Türkiye genelinde ulaşabildikleri bütün kesimleri dinlediklerini ulaşamadıkları 7 bölgede de toplantılar yaparak bu illerdeki vatandaşlarla bir araya geldiklerini dile getiren Bakan Çelik, hayvancılık yapmak isteyen vatandaşlarımızın hayvan temin ederken olumsuz durumlarla karşı karşıya kalmamaları için damızlık düve merkezleri kuracaklarını söyledi.
Bakan Faruk Çelik şunları kaydetti: "32 ilimizde damızlık düve merkezi kuruyoruz ve bu damızlık düve merkezlerinin, hangi ırk, hangi cins, ne amaçla olacağı şu anda belirlenmiş durumda ve böylece damızlık merkezlerinde hayvan talebinde bulunacak olan vatandaşlarımız, dilediği cinste hayvanı gelip orada, çok uygun şartlarda temin edebilecek.
Burada temin edilecek olan damızlık hayvanların alımında yüzde 50 destek verilecek. Yani 4000 liralık bir damızlık düvenin, 2000 lirasını biz kamu olarak karşılıyoruz. Ayrıca ahır ve ahırın yapımında yüzde elli desteğimizi sürdürüyoruz" dedi.
Çelik, amaçlarının vatandaşlara kolaylık sağlayarak standart, hedefi belli niteliği belli hayvanlarla üreticileri buluşturmak olduğunu dile getirdi.
Bu projeden yararlanacak olan 32 ilden bir tanesi olan Kırklareli’deki yetiştiriciler de bu projeden oldukça memnun.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol