Faruk Azabağaoğlu yeniden başkan

Kırklareli Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası 23’üncü Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Oda binasında yapılan genel kurulda mevcut başkan Faruk Azabağaoğlu tek liste olarak girdiği seçimlerde yeniden başkanlık görevine seçildi.

18 Mayıs Cumartesi yapılan Genel Kurula; CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, Kırklareli Deftedarı Mehmet Durusoy, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı ve kurum temsilcileri de katılım gösterdi.
“Mali müşavirlik mesleği teknolojik değişim ve dönüşümle yeni bir dönme girmiştir”
Genel Kurulda konuşan mevcut başkan ve yeniden aday olan Faruk Azabağaoğlu, “Mali müşavirlik mesleği teknolojik değişim ve dönüşümle yeni bir dönme girmiştir” diyerek sözlerine başladı. Bu değişimlere uygun çözümler üretilmesinin gerekli olduğunu söyleyen Azabağaoğlu, bugünden itibaren değişiklik leri yapmanın gerekli olduğunu belirterek, değişime ayak uydurulmazsa olumsuz sonuçların ortaya çıkarılacağını söyledi.
“Gelir İdaresi ile işbirliği halinde
olunması ülkenin kalkınması
açısından önemli”
Ülkeye değer katan bir mesleği icra ettiklerini kaydeden Azabağaoğlu, önemli bir fonksiyonu üstlendiklerini ifade etti. Gelir İdaresi ile işbirliği halinde olunmasının ülkenin kalkınması açısından önemli olduğunun altını çizen Azabağaoğlu, meslek örgütünün de sunduğu kaliteyi arttırması gerektiğini vurguladı. Azabağaoğlu her yeni başlangıcın yeni umutları beraberinde getirdiğini söyleyerek, 23’üncü Olağan Genel Kurulun hayırlı olmasını temenni etti.
“Mali müşavirler zorlu bir meslek icra ediyor”
Azabağaoğlu’nun konuşmasının sonrasında CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu kürsüye geldi. Odaların zor yönetilen yerler olduğunu söyleyen Milletvekili Vecdi Gündoğdu, muhasebecilerin ve mali müşavirlerin oda yönetimlerinin daha zor olduğundan bahsetti. Mali müşavirlerin hem zaman olarak hem de iş zorluğu olarak önemli ve zorlu bir mesleği icra ettiklerini söyleyen Gündoğdu, sıkıntıların giderilmesi için yasalar anlamında çalışıldığını kaydetti. Milletvekili Vecdi Gündoğdu sözlerine son verirken genel kurulun hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların sonrasında denetim ve bütçe ile ilgili raporlar görüşüldü ve oylandı. Son olarak ise seçime geçildi. Kırklareli Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası’nın 23’üncü Olağan Genel Kurulunda seçimlere tek aday olarak giren Faruk Azabağaoğlu ve listesi yönetime seçildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol