Fakültenin Temel Bilimleri binasının temeli 2019 yılında atılacak

Kırklareli’nin tıp alanında ivme kazanmasını sağlayacak olan Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi için son dönemece girildi. 2019 yılında Temel Bilimleri binasının temeli atılacak olan Fakültenin uygulama binasının yeni Devlet Hastanesi  bahçesindeki alanda yapılması planlanıyor. 

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Bilimleri Binasının inşaat projesi için; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Şengör başkanlığında Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı/Yüksek İnşaat Mühendisi İlker Tulga, Kırklareli Üniversitesi teknik personeli ve projenin yüklenici firma yetkilileri ile 25 Eylül 2018 Salı günü bir toplantı gerçekleştirildi.
Kırklareli Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığında yapılan toplantıda, Tıp Fakültesi Temel Bilimleri binasının Kayalı Yerleşkesinde 2019 yılında temelinin atılarak inşaatına başlanılacağı belirtildi. Binanın kapalı kullanım alanının 20 bin metrekare olacağı ve binanın çağın gerektirdiği donanım ve yenilikleri taşıyacağı bildirildi. Hatırlanacağı üzere Kırklareli Üniversitesi bünyesinde uzun süredir çalışmaları sürdürülen Tıp Fakültesi kurulmasına ilişkin karar, 2018/11593 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulmasına karar Bakanlar Kurulu’nca karar verilmiş, karar 25 Mayıs 2018 tarih ve 30431 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.
Kırklareli’nde Tıp Fakültesi’nin de kurulması ile birlikte kentimizin yeni bir dönemin kapısını aralaması bekleniyor. Zira yeni Tıp Fakültesi hem Üniversite’nin öğrenci sayısının biraz daha arması anlamına geliyor hem de şehir dışından Kırklareli’ne hasta gelmesinin yolunu açıyor. Gelen hasta ve öğrenci ise Kırklareli’nin ekonomik hayatına bir anlamda katkı demek. Kırklareli’nin ekono-
mik hayatına sağlanacak katkı aynı zamanda Tıp Fakültesi’nin kendisi olacak. Kırklareli’nde bir Tıp Fakültesi bulunması ve Fakülte bünyesinde gerçekleştirilecek akademik toplantı ve sempozyumlar, seminerler şehir dışından bu amaçla yine ilimize akım sağlayacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol