“Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi" Kırklareli’de açılacak

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık ile Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır arasında, Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in şahitliğinde, Kırklareli’de KOBİ ve girişimcilerin dijital dönüşümünü destekleyerek küresel pazarlara ulaşmalarını hedefleyen “Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi”nin Kırklareli’de de açılması için protokol imzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Habitat Derneği işbirliğinde ilki İstanbul Maslak’ta açılan Facebook’un Türkiye’deki en büyük yatırımlarından biri olarak görülen “Facebook İstasyon”un, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından “Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi”nin Kırklareli’nde de oluşturulması için Protokol İmza Töreni düzenlendi. 08 Kasım 2019 Cuma günü saat 11.00’de Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirilen Protokol İmza Töreni’ne; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, KTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Hazır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Girişimcilik Dairesi Uzmanı Handan Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur protokol üyeleri, iş insanları ve öğrenciler katıldı.
Başkan Ilık; “Kırklareli’nin kalkınma sürecine katkı
sağlayabilecek farklı fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz”
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Kırklareli’deki işletmelerin yeni pazarlara açılması, yeni iş fikirlerinin hayata geçirilmesi için çok önemli bir hizmete imza atacaklarını belirterek şunları kaydetti:“Göreve geldiğimiz günden beri ulusal düzeyde yürütülen kalkınma çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Kırklareli’nin kalkınma sürecine katkı sağlayabilecek farklı fırsatları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu hedefle; kamu otoriteleri, uluslararası kuruluşlar, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile ilişkilerimizi geliştirdik. Bu çalışmalarımızın bir sonucu olarak Kırklareli’nde “Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi”ni kuracak olmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Bilgin; “Sosyal medya her yönüyle hayatımıza girmiş ve hayatımızın içeriğini oluşturuyor”
Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı konuşmada; “Hepimiz bir mağazaya gidip alışveriş yapmanın yanında e-Ticaret yoluyla alışveriş yapmanın, kitap okumanın yanında sosyal medya üzerinden eğitim alma gibi farklı yaşam biçimleriyle ilgileniyoruz. Sosyal medya her yönüyle hayatımıza girmiş ve hayatımızın içeriğini oluşturuyor.
Bundan kaçmak diye bir şey yok. Bununla birlikte yaşama kültürü edinmek ve bunun içinde Kırklareli olarak, Türkiye olarak konumlandırmalıyız. Bugün dünyada da yarış bu yöndedir. Bunlara bağlı olarak mesleklerin de değiştiğini görüyoruz” dedi.
Başkan Hazır; “Türkiye’nin dünyada
Facebook araçlarını kullanmada 4. sırada”
Hayal kurmadan iş hayatında da sosyal hayatta da başarıya ulaşmanın mümkün olmadığını vurgulayan Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır; “Türkiye’nin dünyada Facebook araçlarını kullanmada 4’ncü. ülke. Hemen hemen herkes Facebook ve onun ürünleri olan Instagram ve WhatsApp’ı kullanıyor. “Bunu nasıl kullanıyoruz diye bir araştırma yaptık.
KOBİ’lerin hemen hemen yüzde 83’ü Facebook kullanıyor. Ama kendi işini büyütme konusunda Türkiye en geri ülkelerden biri. Çünkü o siteyi genelde ya arkadaş bulmak ya da sosyal bir çevre edinmek için kullanıyor” şeklinde konuştu.
Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Girişimcilik Dairesi Uzmanı Handan Köse de birer konuşma yaparken, konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in şahitliğinde; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık ile Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır tarafından “Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi”nin protokolü imzalandı. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol