FLAŞ; Kırklareli'nde büyük operasyon

Bulgaristan ülkesinden yasadışı yollarla ülkemize geçirdikleri yüklü miktardaki uyuşturucuyu İstanbul İline götürmek isteyen 5 şahıs, uyuşturucu madde taşımada kullandıkları araç içerisinde toplam 63 kg skunk türü uyuşturucuyla birlikte yakalandılar.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğünce Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde uyuşturucu maddeyle mücadeleye yönelik Bulgaristan ülkesi sınırları üzerinden ülkemizde uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan şahıslar teknik ve fiziki takibe alındı.

27.11.2021 Cumartesi günü Kırklareli İli Bulgaristan sınırında bulunan Demirköy ve Merkez İlçe bölgelerinde başlatılan ve İstanbul ile Edirne İllerini de kapsayan operasyonlar neticesinde, Bulgaristan ülkesinden yasadışı yollarla ülkemize geçirdikleri yüklü miktardaki uyuşturucuyu İstanbul İline götürmek isteyen 5 şahıs, uyuşturucu madde taşımada kullandıkları araç içerisinde toplam 63 kg skunk türü uyuşturucuyla birlikte yakalandılar.

Uluslararası bir şekilde organize uyuşturucu madde kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik eş zamanlı olarak Kırklareli, Edirne ve İstanbul İllerinde çeşitli adreslerde aramalar yapıldı.

Piyasa değeri yaklaşık 6.300.000 TL olan 63 kguyuşturucuyu (skunk) İstanbul İline götürmek isteyen şahısların uyuşturucu taşımada kullandıkları aracın dışında farklı özelliklerde iki araç daha kullandıkları ve güzergâh üzerinde sık sık yerlerini değiştirerek gözcülük yapmak suretiyle güvenli yol güzergâhı tespit etmeye çalıştıkları anlaşıldı

Şüphelilerin Bulgaristan ülkesindeki diğer organize uyuşturucu şebekesi üyeleriyle haberleşebilmek için uydu telefonları, ayrıca sınıra yakın bölgelerde de telsiz kullandıkları tespit edildi.

Suç örgütü lideri olduğu anlaşılan ve aynı zamanda Bulgaristan vatandaşı olan E.K. (40) ile birlikte yakalanan toplam (5) şüpheli şahısın Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Kırklareli İl Jandarma Komutanlığında ifade alma işlemleri devam ediyor.

Kırkalereli, İstanbul ve Edirne İllerini kapsayan operasyonlarda; 63 kg Skunk, 3 adet otomobil, 2 adet crosmotor, 2 adet uydu telefonu, 2 adet telsiz, 6 adet cep telefonu ve bir takım teknik malzemelerle birlikte yüklü miktarda EU ve Bulgaristan parası ele geçirildi.

Kırklareli İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucuyla mücadele kapsamında icra edilen faaliyetlere kararlılıkla devam edileceği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. cehennemde cehennem 29 Kasım 2021 Pazartesi 09:24:36

    Yüzbinlerce benzeri anneden biri sokak röportajında ağlıyor: "Oğlum uyuşturucu kullanıyor kurtarın" diye yalvarıyor. Başbaron pudrasakal eniği pazarlamada eşkiyalar sevkiyatta toplumsa uyuşturucu batağına battıkça batıyor...