FETÖ'nün sözde "il ablası"na 7 yıl 6 ay hapis cezası

Kırklareli'nde FETÖ'nün sözde "il ablası" olduğu iddiasıyla yargılanan sanığa, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sözde "il ablası" olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan sanık, "terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, FETÖ'nün "esnaf ve iş adamı" yapılanması ana davasından dosyası ayrılan sözde "il ablası" olduğu belirtilen tutuklu sanık S.E ve avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe tarafından mahkemeye gelen belgelerin okunması ile başlayan duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Gülay Arda, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
Arda, mütalaasında, tutuklu sanık S.E'ın toplanan deliller ve tanık beyanları ile "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçunu işlediğinin anlaşıldığını bildirdi. S.E'ın "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan cezalandırılmasını isteyen Arda, tutukluluk halinin devamını talep etti. Sanık S.E, esas hakkındaki savunmasında, tahliye ve beraat talebinde bulundu.
FETÖ'nün terör örgütü olduğunu bilmediğini iddia eden S.E, "FETÖ'yü silahlı terör örgütü olarak bilmiyordum. FETÖ'yü lanetliyorum. Kandırıldım ve pişmanım. Amacım sadece din açısından hizmet etmekti." dedi.
Bir süre ara verilen duruşmada, Mahkeme Başkanı Yeltepe, kararını açıkladı.
Yeltepe, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan cezalandırılması talep edilen Erkan'ın, "silahlı terör örgütüne üye olma'' suçunu işlediği anlaşıldığından 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildiğini bildirdi.
Mahkeme, S.E’ın tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı. (AA)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu ülkeye yaşattıklarından dolayı bin beter olsunlar.