FETÖ sanığı polislerin "usulsüz dinleme" davası devam ediyor

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından, kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, STK temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam edildi
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmada, 18 tutuklu sanık ile avukatlar hazır bulundu.
Meriç'in üst ve çanta aramasını İ.G'in yaptığını öne süren M.D, ''İ.G şahsın üzerinde arama yaptığını, çantasını araştırdığını gördüm. Arama sonrası araç yanına geldiğinde şube müdürü İ.Ş'in yanına gitmemiz gerektiğini söyledi. Arabaya bindiklerinde konunun ne olduğunu sorduğumda herhangi bir cevap alamadım.'' diye konuştu.

Önleme dinleme kararının uzatılması raporuna da paraf attığını bildiren M.D, uzatma kararının sebebi ve içeriği hakkında açıklama yapılmadığını kaydetti.
Tutuklu sanıklardan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru, K.K de Kırklareli'ne fiziki takip için destek ekip olarak görevlendirildiğini belirtti.
Fiziki takip için gazeteci Haydar Meriç'in yolda yürüdüğü sırada kendisine gösterildiğini aktaran K.K, fiziki takip haricinde hiçbir çalışmaya katılmadığını iddia etti.
Takip boyunca Meriç'in şüpheli hiçbir hareketine ve görüşmesine rastlamadığını belirten K.K, bir gün süren takip görevinin sona ermesinin ardından İstanbul'a döndüğünü kaydetti.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi.
Bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.
Tutuklu sanıklardan eski Kırklareli İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli N.A, savunmasında, hakkındaki iddiaları reddetti.
Usulsüz dinleme iddialarına ilişkin bazı memur raporlarında imzasının bulunduğunu belirten N.A, öldürülen gazeteci Haydar Meriç hakkında yürütülen soruşturmalarda görev almadığını öne sürdü.
Diğer 25 sanığın savunmasının alındığı duruşma, yarına ertelendi.
Tutuklu sanık eski İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü İ.Ş cezaevi ring aracına bindirildiği sırada görüntü alan gazetecilere, "Hiçbir şeyi de kaçırmazlar" diyerek tepki gösterdi.(AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol