FETÖ sanığı polislerin "usulsüz dinleme" davası devam ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, STK temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenmesi ve takip edilmesine ilişkin Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılandığı dava, yarına ertelendi. Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmada, tutuklu sanık eski istihbarat polisi H.K, savunmasında, yaptığı işlemlerin hiçbirinin suç teşkil etmediğini öne sürdü. Yapılan dinlemelerin hepsinin önleme faaliyeti olduğu ileri süren A.K, hiçbir terör örgütüyle bağının bulunmadığını iddia etti. A.K, Cumhuriyet Başsavcılığınca ByLock ile ilgili yeni açıklamalar olduğunu ifade ederek, hakkındaki raporun yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulundu. 

Öte yandan Cumhuriyet Savcısı İbrahim Topaldemir, rahatsızlığı nedeniyle duruşmadan ayrılırken, yerine Cumhuriyet Savcısı Halis İpek devam etti.
Duruşmaya yarın devam edilecek.
- ''Aşkım seni seviyorum, aşkım''
Tutuklu sanıklardan İ.G, ceza infaz kurumu ring araçlarına bindirildiği sırada ''Aşkım seni seviyorum, aşkım'' diye seslenirken, eski İstihbarat Şube Müdürü İ.Ş ise basın mensuplarına tepki göstererek, "Her gece mi çekeceksiniz?" dedi.
Resmi evraklar, evrak kıyma makinesinde imha edilmiş
- Tutuksuz sanık M.K:
- ''Gazeteci Haydar Meriç'in Düzce'nin Akçakoca ilçesinden ölü fotoğrafları gelince şubede kağıt kıyma makinesinde yüzlerce evrak imha edildi. Ben de 'evrak kıymaları bitmedi' dememin ardından dönemin şube müdürü İ.Ş, beni şubeden uzaklaştırmak için zorla izne ayrılmamı istedi''
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından, kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın görülmesine, sanık savunmalarıyla devam ediliyor.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmada, savunma yapan tutuksuz sanık M.K, (Gazeteci Haydar Meriç'in öldürülmesine ilişkin) Haydar Meriç ile ilgili hiçbir işlemde bulunmadığını öne sürdü. Meriç hakkında yürütülen fiziki ve teknik takip işlemlerine hiçbir zaman katılmadığını ileri süren M.K., daha çok bu konulara karşı olduğu için sürekli şubeden uzaklaştırıldığını iddia etti. Dönemin şube müdürü İ.Ş'in önleme dinlemeleri için hazırlanan raporlara çift paraf istediği için baskı ve mobingler üzerine paraf attığını savunan M.K., İ.Ş'in kendisine yakın olmayan herkese çeşitli yollarla baskı uyguladığını ifade etti. Önleme dinlemelerinin yapıldığı sistemin değiştirilerek yeni sisteme geçilmesiyle, sistemde bulunan birçok raporun da silinerek yok edildiğini savunan M.K, şunları söyledi:
''Bu işlemler sırasında da ben ve birkaç şube personeli şubeye alınmadı. Bu raporların ve verilerin silindiği müfettiş raporunda da mevcuttur. İ.Ş, sürekli hazırlanan raporlara iki paraf istiyordu. Bize 'Sorumluluk bende siz işinize bakın, ben ne diyorsam o yapılacak' diyerek ve baskıyla raporlara imza attırıyordu. Gazeteci Haydar Meriç'in Düzce'nin Akçakoca ilçesinden ölü fotoğrafları gelince şubede kağıt kıyma makinesinde yüzlerce evrak imha edildi. Ben de 'evrak kıymaları bitmedi' dememin ardından İbrahim İ.Ş şubeden uzaklaştırmak için zorla izne ayrılmamı istedi.''
"Öldürülen gazetecinin evinin kapısını kredi kartı ile açmış"
- FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam ediliyor
- Tutuklu sanık A.K:
- "İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda görev yaptığım dönemde M, S ve E komiser ile Kırklareli'ne bir göreve geldik. O gün Kırklareli İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde bekledikten sonra bir gazetecenin evinin bulunduğu apartmana gittik. Apartmanın kapısı açıktı ve Haydar Meriç'in evinin bulunduğu dairenin kapısına geldik. Daha sonra ben kapıyı 'kredi kartı' yardımı ile açtım ve E komiser de içeriye girdi"
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın görülmesine, sanık savunmalarıyla devam ediliyor.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmada, savunma yapan tutuklu sanıklardan eski komiser A.K, öldürülen Haydar Meriç'e Allah'tan rahmet diledi. A.Kl, 2007'de İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda göreve başladığını belirterek, Meriç'i daha önce tanımadığını öne sürdü. Kırklareli'ne geldiklerinde araçlarını Meriç'in evine yakın bir ara sokağa bıraktıklarını ifade eden A.K, şu bilgileri verdi:
"İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda görev yaptığım dönemde 3 komiser ile Kırklareli'ne bir göreve geldik. O gün Kırklareli İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde bekledikten sonra bir gazetecenin evinin bulunduğu apartmana gittik. Apartmanın kapısı açıktı ve Haydar Meriç'in evinin bulunduğu dairenin kapısına geldik. Daha sonra ben kapıyı 'kredi kartı' yardımı ile açtım ve E. komiser de içeriye girdi. Ben kesinlikle içeriye girmedim. İçeride de ne olduğu bilmiyorum. Ben kapıyı açarken de mahkeme kararı olduğuna inanarak yaptım. Mahkeme içeriye ne şekilde gireceğimizi belirtmediği için kredi kartı ile açtım. E. komiser yaklaşık 15-20 dakika evde kaldı. Daha öncede buna benzer birçok çalışmaya katıldım."
Sanık A.K, görevlerinin ardından Ankara'ya geri döndüklerini söyledi.
Sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında ceza infaz kurumuna götürüldü.(AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol