FETÖ sanığı polislerin "usulsüz dinleme" davası 2 Ocak Salı gününe ertelendi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından, kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, STK temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılandığı dava, 2 Ocak Salı gününe ertelendi

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık eski istihbarat polisi T.G'ın savunması ile devam edildi.

T.G, hakkındaki suçlamaları reddederek, Kırklareli'ne ilk kez duruşma için geldiğini ve hiç bir suça karışmadığını öne sürdü. Usulsüz dinlemeler ve gazeteci Haydar Meriç'in ölümüyle ilgili de hiç bir faaliyette bulunmadığını ileri süren T.G, beraatini istedi.
Tutuklu sanıklardan İ.G, ceza infaz kurumu ring araçlarına bindirildiği sırada basın mensuplarına tepki göstererek, "O çektiğiniz fotoğrafları arşivleyin alacağım onları." dedi. Şu ana kadar 14 sanığın savunmasının alındığı duruşma, 2 Ocak Salı gününe ertelendi.
- Tutuksuz sanık H.Y:
- "Biz öldürülen gazeteci Haydar Meriç'i fiziki takip amacıyla görevlendirildik. Bir gün istihbarat polisleri Meriç ile tanışmak için evine kendilerini emlakçı olarak tanıtarak gitti. Bize de Meriç'in evinin çevresindeki esnafa ait güvenlik kameralarını etkisiz hale getirmesi talimatı verildi. Genç polislerden ikisi de güvenlik kameralarının kablolarını kesti"
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezinde yapılan duruşmada, tutuksuz sanıklardan H.Y, 2011'de görev yaptığı Sivas Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden, hedef bir kişiyi takip etmek amacıyla 3 personel ile Kırklareli'ne görevlendirildiklerini söyledi.
Kırklareli'ne geldiklerinde İstihbarat Şube'de toplantı yaptıklarını belirten H.Y. daha sonra adını sonradan öğrendiği gazeteci Haydar Meriç'i takip ettiklerini anlattı.
Takip esnasında şube müdürünün talimatları ile cep telefonlarını da dikkatleri dağılmaması açısından kapalı tuttuklarını aktaran H.Y, yasa dışı bir görevi yerine getirmediğini savundu.
Meriç'in attığı her adımı yaya veya araçla takip ettikleri bilgisini veren H.Y, şunları anlattı:
"Biz öldürülen gazeteci Haydar Meriç'i fiziki takip amacıyla görevlendirildik. Hedef kişinin attığı her adımın izlenmesi istendi. Bir gün istihbarat polisleri Meriç ile tanışmak için evine kendilerini emlakçı olarak tanıtarak gitti. Bize de Meriç'in evinin çevresindeki esnafa ait güvenlik kameralarını etkisiz hale getirme talimatı verildi. Genç polislerden ikisi de güvenlik kameralarının kablolarını kesti."
Kameraların kablolarını kendisinin kesmediğini iddia eden H.Y, bildiklerini eksiksiz olarak anlattığını dile getirdi.
FETÖ sanıkları cezaevinde bir odada kalmak istiyor
- FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından, kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam ediliyor
- Duruşmada, tutuklu sanıklardan eski İstihbarat Şube Müdürü İ.Ş, polis memuru İ.G, İ.O, M.S.K ile H.K, ceza infaz kurumunda dava dosyasındaki sanıklarla bir odada kalmayı talep etti
Terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından, kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen'in de dahil olduğu 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezinde yapılan duruşmada, tutuklu sanıklardan eski İstihbarat Şube Müdürü İ.Ş, polis memuru İ.G, İ.O, M.S.K ile H.K, ceza infaz kurumunda dava dosyasındaki sanıkların bir odada kalmasını talep etti.İlk olarak duruşmada söz alan İ.Ş, cezaevi yönetiminin dosya kapsamında sanıkların ayrı ayrı odalarda tutulduğunu ve bu durumun usule aykırı olduğunu öne sürdü.Ceza infaz kurumunda ayrı ayrı odalara konulmalarına bir anlam veremediğini belirten İ.Ş, bu durumdan dolayı uyku bozukluğu yaşadığını ve savunmasını etkin şekilde yapamadığını belirtti.
İ.Ş, diğer sanıklarla aynı odada kalmak istediğini heyete bildirdi.
Diğer sanıklardan İ.G, İ.O, M.S.K ile H.K de söz alarak, aynı odada bulunmak istediklerini yineledi.Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe de talebin değerlendirilerek Cumhuriyet Başsavcılığına sorulacağını belirtti. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol