FETÖ sanığı eski yarbaya müebbet hapis istemi

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine destek amacıyla İstanbul'a gitmek üzere 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda hazırlıkların yapılmasına katkı verdiği iddiasıyla tutuklanan eski yarbay O.A hakkındaki iddianame kabul edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine destek amacıyla İstanbul'a gitmek üzere 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan çıkma hazırlıkları için emir verdiği iddiasıyla tutuklanan eski yarbay O.A'ın müebbet hapisle cezalandırılması istendi.
Cumhuriyet savcılığınca hazırlanan 100 sayfalık iddianame, Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanık ve tanık ifadeleri, HTS kayıtları ile "Yurtta Sulh" adıyla kurulan whatsapp grubundaki yazışmalar yer aldı.
İddianamede, eski yarbay O.A'ın, örgütün sözde sıkı yönetim komutanları arasında bulunan ve TSK'dan ihraç edilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın emrinde hareket ettiği aktarılarak, Kolluk Kuvvetlerini Toplumsal Olaylarda Destekleme Timi (KOKTOD) planında bulunmamasına rağmen tank ve zırhlı araç ile MG3 ve HK33 silahlarına ait mühimmatları hazırlattığı belirtildi.
O.A'nın, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 03.00 ile 03.20 saatleri arasında tank taburunda rütbeli askerlerle toplantı yaptığı kaydedilen iddianamede, şüphelinin burada "Tanklarla Kırklareli'ne çıkılabilir ya da tekerlekli araçlarla İstanbul'a destek kuvvet olarak gidilebilir, 3 bin MG3 mermisi ile 5 bin HK33 mermisi hazırlayın." şeklinde emirler verdiği ifade edildi.
İddianamede, O.A'nın emirleri doğrultusunda yapılan hazırlıklar kapsamında tankların garajlarından çıkarılarak yol düzeni aldığı, yarım saat kadar hazırlık amacı ile çalıştırıldığı bildirildi.
Şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile iltisak veya irtibatı tespit edilememiş olmakla birlikte örgüt tarafından planlanan ve ülke yönetimine el koymayı amaçlayan 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmeye yönelik emirler verdiği anlatılan iddianamede, O.A'nın, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi.
O. A, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol