FETÖ mağduru Çiçek; “Yıllarımızı çaldılar”

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Fethullahçı Terör Örgütü’nün mağdurlarından birinin de kendisi olduğunu, bu örgüt yüzünden yıllarının boşa gittiğini ifade ederek; “FETÖ militanlarının en adil şekilde yargılanması ve hak ettikleri cezaya çarptırılması için sanırım aranızda Dursun Çiçek kadar istekli bir kişi olamaz çünkü yıllarımızı çaldılar” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Kırklareli İl Başkanlığının düzenlediği “Darbe ve Hukuk” konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Atatürk Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen panele CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP İl Başkanı Ünal Başkur, eski milletvekili Turgut Dibek ve partililer ile vatandaşlar katıldı.
Saat 14.00’da başlayan panel 15 Temmuz gecesi darbe girişimini önlemek için alanlara çıkarak şehit düşenler için saygı duruşunda bulunulması ile başladı.
Başkur, salondakileri saygı duruşuna; “15 Temmuz gecesi parlamenter demokrasi adına, barış adına hukuk adına alanlara çıkıp ta yaşanmış olan darbe girişimini önleme adına duruş sergileyenleri ve o emir komuta zinciri adına hiçbir şey bilmeden sahaya sürülüp yitirdiklerimiz anısına sizleri saygı duruşunda bulunmaya çağırıyorum” diyerek davet etti.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, görüşlerini aktarmak üzere kürsüye geldi.
Dursun Çiçek kadar istekli bir kişi olamaz
15 Temmuz sonrası Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin yakalanarak cezaevlerine gönderildiğini ancak bu sırada mağdurlarında oluştuğunu söyleyen Çiçek, “FETÖ militanları, emperyalizmin uşakları büyük ölçüde cezaevinde ancak aralarında çok sayıda mağdur da var. Bizim istediğimiz mağduriyetlerin giderilmesi. Mağdurlar dışındaki FETÖ militanlarının en adil şekilde yargılanması ve hak ettikleri cezaya çarptırılması için sanırım aranızda Dursun Çiçek kadar istekli bir kişi olamaz, çünkü yıllarımızı çaldılar” dedi.
Bir gecede Cumhuriyetin tüm kurumlarının itibarının sıfırlandığını anlatan Çiçek, “Bu Cumhuriyetin kurumları, yargıyı, polisi, askeri, istihbarat örgütlerini sıfırladılar, milletin güveninin sıfırladılar. 93 yıllık Cumhuriyetin ordusu, kendi komutanlarını derdest eden, birbirine güvenmeyen kağıttan bir kaplan olduğu şeklindeki dış güçlerin söylemlerini gerçekleştirdiler, o hıyaneti ortaya koydular” diye konuştu. Kumpas davalarının da bu amaç için oluşturulduğunu ifade eden Çiçek, “Kumpas davalarını hatırlayalım. ABD, Silahlı Kuvvetleri yerle bir etmek, Orta Doğuyu daha kolay şekillendirebilmek için kumpas davaları ile ordunun içini boşalttı. Atatürkçü, Cumhuriyetçi subayları tavsiye ettiler, böylece FETÖ militanlarının önü açıldı. Son 7 yılda ordudaki güçlerini 10’a katladılar.
Ben 7 yıl Genel Kurmay Psikolojik Harekat Dairesi’nde bu işlerle sorumlu birimde görev yaptım. Şahsımı da o daireyi kapattırmak için hedef aldılar. Ben tutuklandıktan 7 ay sonra da kapattırdılar. Önce Silahlı Kuvvetlerin, Devletin koruma mekanizmalarını etkisiz hale getirdiler subayı, astsubayı kendi aslarını kontrol edemez, araştıramaz hale getirdiler sonrada bu karanlık amaçlarını gerçekleştirerek o kanlı geceyi Türk milletine yaşattılar” diye konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol