FETÖ/PDY'nin Kırklareli'deki "emniyet yapılanması" davası devam ediyor

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "emniyet yapılanması" soruşturması kapsamında 37'si tutuklu, 2'si firari 46 eski emniyet personelinin yargılandığı davada esasa ilişkin mütalaa verildi.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezinde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, 34 tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları katılırken 3'ü tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar ise salona Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, esasa ilişkin mütalaasında, 2 sanığın tahliyesini talep etti.
FETÖ'nün emniyet müdürleri, mahrem imam, komiser, komiser yardımcıları ve polis kadrolarında yer aldığı iddiasıyla 42 sanıktan 30'unun "silahlı terör örgütü yöneticiliği", 12'sinin ise "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan hüküm verilmesini isteyen Kaya, tutuksuz yargılanan sanıkların da hükümle birlikte tutuklanmasına hükmedilmesini istedi.
Kaya, daha önceden tahliye edilen H.H.G ve T.E'in dosyasının tefrik edilmesi talebinde bulundu.
Duruşmaya, sanık ve avukatların gelen belgeler ile esasa ilişkin mütalaaya karşı savunmalarıyla devam edildi.
Duruşma, 25 Ocak tarihine ertelendi.
Kırklareli merkezli 2 ildeki FETÖ/PDY operasyonu
Alınan bilgiye göre, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından FETÖ ile bağlantıları olduğu iddia edilen iki şüpheli tespit edildi.
Polis ekipleri, FETÖ'nün "kadın yapılanması"na yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, 17-25 Aralık sürecinde örgüt tarafından düzenlenen eylem ve basın açıklamalarına katıldığı tespit edilen "Bölge Talebe Mesulü" olan polis memuru E.K. ile astsubay M.P'yi Çankırı ve Kırklareli'de düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden E.K, etkin pişmanlık yasasından faydalanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, M.P. ise tutuklandı. (AA)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol