FETÖ/PDY mücadelesinde Kırklareli rekoru

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında bugüne kadar toplam 26 iddianame hazırlanarak mahkemece kabul edildi. Türkiye’de başka hiçbir İl bu sayıya ulaşamazken, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı terörle etkin mücadelesinde tüm ülkeye örnek oldu…

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY mücadelesini etkin bir şekilde sürdürüyor. Öyle ki; soruşturma kapsamında bugüne kadar toplam 26 iddianame hazırlanarak mahkemece kabul edildi. Bu sayıya başka hiçbir İl şu ana kadar ulaşamadı.
Bu gelişmelerde Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz’un da büyük payı bulunuyor. Kırklareli’nde göreve geldiği günden itibaren suçla olan etkin mücadelesi ile dikkati çeken Yavuz, Kırklareli’nde yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında önemli yol kat edilmesini sağladı. Şu ana kadar toplam 252 kişinin tutuklandığı soruşturmada gelişmeler sürüyor.
İşte son gelişmeler
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında yapılan operasyonlar neticesinde geçtiğimiz haftadan bu yana gözaltına alınan 14 kişiden, 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonların başlatıldığı tarihten günümüze özenli bir çalışma sarf eden Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı, son verileri kamuoyu ile paylaştı.
Yapılan bilgilendirmede; "14 kişiden 2 kişi serbest bırakıldı, 2 kişinin de halen gözaltında işlemleri sürüyor" dendi.
Kırklareli'nde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 askeri personel de tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğünce geçen hafta örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen Kırklareli Jandarma Komutanlığında görevli astsubay çavuş Y.B, E.E.K, uzman çavuş F.D. ile üsteğmen H.Ç. gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.
Bu gelişmelerin ardından soruşturma kapsamında şu ana kadar 252 kişi tutuklandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol