FATİH ve KAYHAN Gitti, Geriye ÇİLELİ Yakınları Kaldı

Geçtiğimiz günlerde çıktıkları tatilde İstanbul'un Büyükçekmece ilçesine bağlı Güzelce Sahili açıklarında, geçen pazar günü 6 kişi bindikleri kayığın alabora olması sonucu boğularak ölen kuzenler 27 yaşındaki Fatih ve 25 yaşındaki Kayhan Çileli, Kırklareli'nin Kofçaz ilçesine bağlı Elmacık köyünde bin kişiden fazla bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşen cenaze töreninin ardından göz yaşları içerisinde arasında toprağa verilmişti. Aynı köyden, çocukluk yaşlardan itibaren yakını olan Mustafa Üstüntaş, boğularak yaşamını yitiren kuzenleri ve olayı anlattı.

Muhabirlerimize en kalbi duygularla Fatih'i ve Kayhan'ı anlatan Üstüntaş konuşurken duygusal anlar yaşadı. Hepimizi acıya boğan olayla ilgili detayları da konuşmasına eklerken zaman zaman gözler doldu, konuşmakta güçlük çekildi.
Tatile gitmeden önce oturup Çay İçmiştik…
Gençlerin hayatını kaybettiği tatile gitmeden önce son kez oturup çay içme fırsatı bulduğunu söyleyen Üstüntaş: "Kayhan ve Fatih Çileli çok küçük yaşlardan beri tanıdığım çok sıcak kanlı insanlardı. Hiçbir zaman yanlarından geçenleri selamsız bırakmazlardı. Aile olarak çok iyi insanlardı. Ölümleri hem bir insan olarak hem de bir yakınları olarak beni çok derinden üzdü, yaraladı. Bayramın birinci günü tatile gitmeden önce Kayhan Çileli ile köy kahvesinde oturup çay içmiştik. Tatile gideceklerinden bahsetmişti fakat böyle sonuçlanacağını asla tahmin edemezdik." Diyerek ölümün kendileri için çok acı bir sürpriz olduğunu dile getirdi. Ölen kuzenlerin mizaçlarından da bahseden Üstüntaş: "Her zaman şakalaşırlardı bizlerle, mutlu ve aynı zamanda çok çalışkan insanlardı. Üzüldüğüm bir diğer nokta ise Kayhan abinin kardeşinin olayı askerdeyken öğrenmesi. O da rahmetli abisi gibi çok iyi bir insandır." Dedi. Konuşması esnasında duyguların doruk noktaya ulaştığı anları sıkça oldu, Üstüntaş'ın.
Cenaze Günü Her Tarafta Ağlayan İnsanlar Vardı
Bin kişiden daha fazla insanın katıldığı cenazedeki atmosfer ise: "Bizim köy ya bayramlarda kalabalık olur ya da cenazelerde. Ben köyde defalarca cenazeye gittim fakat hiçbir cenazede bu kalabalığın çeyreğini dahi görmemiştim. İstanbul'dan cenazeye gelen bir çok otobüs vardı. Acı olan yanı bu kalabalığı bayramda değil de böylesine acı bir günde görmüş olmamdı. Ancak acılar paylaştıkça azalır. Ben ailelerinin bizi orda görmelerini ve yanında hissetmelerini onlara güç verdiğine inanıyorum. Elmacık köyü hayatını kaybeden gençlerine sahip çıktı, son vazifelerini yerine getirdi. Haberi aldığımız il günden itibaren köydeki herkes kendi evladı ölmüş gibi buruk ve üzüntülü. Durum köyde hala bu şekilde. Hayatımda ilk defa böyle bir atmosfer gördüm. Köyde istisnasız herkes üzgündü, herkesin suratları asıktı." Diyerek Elmacık halkının bir bütün halinde acıyı en derinlerde yaşadığını aktardı.
Bizim Köy Halkı Birbirine Bağlıdır, Fatih ve Kayhan da Öyleydi
Üstüntaş konuşmasına ek olarak şunları söyledi. "Vefat edenler bildiğiniz gibi amca oğullarıydı. Birbirlerine çok bağlılardı. Bizim köy insanımız da zaten yapısı gereği her zaman birbirlerine bağlı insanlardır. Köy olarak genelde aynı yerlerde vakit geçiririz. Tatile giden 6 arkadaş da birbirlerine çok bağlılardı." Dedi. Ayrıca olayın nasıl gerçekleştiği hakkında detayları da konuşmasına ekledi.
Son Fotoğrafı İnternete Koymuşlardı
"Bir kayıkla balık tutmak için açılmışlar. İnternette de fotoğrafları var.. Yorum olarak iyi tatiller dileyecektim ama yazmadım. İyi ki de yazmamışım mı yoksa keşke yazsaymışım mı diye düşündüğüm zamanlar oluyor. Olay anına geri dönecek olursak tekne su almaya başlamış. Hepsi aynı anda teknenin ön kısmına eğilip bakmışlar tekne nereden su alıyor diye. O esnada tekne birden alabora oluyor. Olaydan kurtulan arkadaşlarının anlattıklarına göre Kayhan ve Fatih diğer bir kayığa daha yakınmış. Diğer tekneden onlara bidon attıklarını duydum. Bidonu atan Fatih ve Kayhan'ın buna tutunmalarına istemiş, kendisi daha uzakta kalanları tekmeyle kurtarmayı düşünmüş. Balıkçı diğer arkadaşları aldıktan sonra bidona geri döndüğünde Fatih ve Kayhan yokmuş. Boğulmalarında ki en büyük faktör yüzme bilmiyor olmaları. Ölü bedenlerini bulduklarında Fatih ve Kayhan el eleydi. Naaşları el ele bulmuşlar." Dedi. Konuşmasına devam eden acılı arkadaş: "Bir başka söylentiye göre biri denizde çırpınırken bir diğeri onu kurtarmaya çalışmış. Eli bidonda olan kuzenin, denizin altında batmakta olan kuzenini kurtarmaya çalışırken elinin bidondan kayması nedeniyle ikisinin de boğularak vefat etmiş." Diyerek ekledi. Aynı kazada kaybolan Burak Nizamoğlu da bugün (dün) ki arama çalışmaları sonucunda cansız bedenine ulaşıldığı bize gelen bilgiler arasında.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANLARI CENNET OLSUN ACIMIZ BÜYÜK ONLAR HEPİMİZİN EVLADIYDI KEDERLİ AİLELERİNİN ACISINI YÜREMDE HİSSEDİYORUM CENAB-I ALLAH SABIRLAR İHSAN EYLESİN