Evsizlere Müjde!

Maliye Bakanı Naci Ağbal ilk defa konut alacaklara devlet desteğinin %20’den %25’e arttığını müjdeledi.

2016 yılında başlayan uygulama ile bankalarda açılacak TL bazındaki konut hesaplarına para yatırılma süresi ile doğru orantılı olarak azami 15.000-TL’si devlet katkısı sağlanıyordu. En son yapılan tasarıya göre azami devlet katkısı konut hesaplarında 20.000-TL’ye çıkarılacak.
Hazırlanan düzenlemede konut hesabı açtırılacak tasarruf sağlayan uygulamada devlet desteği alacak olan vatandaşların tapu harçlarına ve alacakları konut kredisi faiz oranlarında indirim uygulanması planlanıyor.
Uygulama, hazırlanan taslağın Büyük Millet Meclisi’nden geçmesi ile hayata geçmiş olacak.
KONUT DESTEK HESABI NEDİR, NASIL YARARLANILIR?
Kendilerine ait evleri olmayan Türk vatandaşlarının her hangi bir bankaya giderek Türk Lirası bazında konut hesabı açabilirler.
Hesap sahibinin her ay veya üç ayda bir bu hesaba en az 250 TL olmak üzere düzenli para yatırarak birikim sağlaması gerekiyor. Üç ayda bir para yatırmayı tercih edenlerin ise en az ödeme yapabileceği miktar 750 TL.
Bir yıl içinde tercih edilen zaman diliminde para yatırılmayan, aksatılan hesaplar ise konut tasarruf hesabı statüsünden çıkarılarak normal mevduat hesabı statüsünde sayılacak. Uygulama konusunda daha detaylı bilgi için KONUT TASARRUF hesabı açılış işlemleri sırasında müracaat edilen bankalardaki müşteri temsilcileri de destek vermekte.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol