Evet Platformu’ndan Lüleburgaz’da referandum toplantısı

Lüleburgaz’da kurulan Evet Platformu, referandum öncesi Lüleburgaz Öğretmenevi’nde düzenlediği basın açıklamasıyla Evet oyu vermeye çağırdı. 13 Nisan 2017 Perşembe günü saat 16:00’da düzenlenen toplantıya AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, Ensar Vakfı Lüleburgaz Şube Başkanı Eyüp Sabri Erdem, Lüleburgaz’ın Tarihi Eserlerini Koruma ve Onarma Derneği, Lüleburgaz Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Zindan Baba Tasavvuf Yolu Derneği, Lüleburgaz Altınoluk Derneği, Takva Hanımlar Derneği, Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Mimar Sinan İlim ve Kültür ve Dayanışma Derneği, Lüleburgaz Romanları Yardımlaşma Derneği, Batı Trakya Romanları Derneği, Kurudere Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Sergenliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kurudere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Üsküplüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Pazarcılar Odası, Özerler Mahallesi ilim Kültür Derneği temsilcileri katıldı. 

Okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi; “Lüleburgaz’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları olarak bir araya gelerek evet platformu kurduk. Bugün Türkiye Cumhuriyeti yeni bir yol ayırımına gelmiştir. Ya eski alışkanlıklarımıza teslim olacağız ya da yeniden bir yapılanmayla, enginlere sığmayıp taşacak ruhla ezelden beridir hür yaşamış ve Allah’tan başka Hak tanımamış bu Millet yeniden özgür, vesayetsiz bir yönetim şekline geçecektir. Bu sebepten dolayı bizler Türkiye olarak tekrar aynı hatalara düşmeyeceğiz. Türkiye, artık birçok ülkenin ve Avrupa’nın özendiği bir ülke haline gelmiştir. Bir zamanlar 1000 yıl öncesinden başlayarak bugüne kadar gelen Kadim Türk Devletlerinin, bu dünyaya bir ümit olan, son karakol olan Anadolu ve Trakya coğrafyasından, etrafına yaptığı o kadim, sahih ve adaletli teklif ruhu bugün yine bulunmaktadır. Ve yeni bir fırsat var. Çünkü Avrupa’nın ve batılı diye tabir edilen devletlerin 100 yıl öncesinden dünyaya yapmış oldukları o ayrılıkçı, zalim tekliflerin kullanım süresi doldu. Artık yeni bir teklif zamanı. Bu kadim teklifi dünyaya biz yapacağız. Kardeşlik adına, topyekün hep beraber kalkınma adına olacak olan bu teklife evet demenin vaktidir. Neye evet dediğimizi düşünelim. Bir daha 1 dolara vicdanını be milletini satan ve devletin kodlarını ele geçirmeye çalışan zihinlerin, tekrar buna yeltenmemesi için Devletin kodlarını daha sağlam oluşturmak için evet diyeceğiz. Bizler bu devletin tohumlarını atarken 15 yaşındaki kınalı kuzulara inanıp, güvenip, Çanakkale’ye cepheye vatan savunmasına hatta vatan için ölüme göndermeye evet dedik, 18 yaşındaki gençlerimize mi inanmayacağız, güvenmeyeceğiz, Milletin Meclisine göndermeyeceğiz? Elbette ki 18 yaşında gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz ve Milletin Meclisine gitmelerine evet diyoruz. Sorumsuz bir Cumhurbaşkanı yerine yaptıklarından sorumlu denetlenebilir sorumlu Cumhurun başkanına evet diyoruz. Anayasayı, Devletin Başkanına fırlatılacak şekilden ve halden çıkarıp daha ağır ve saygı duyulur bir şekle sokmak için evet diyoruz. Anayasayı yöneticiler arasında fırlatılacak şekilden ve halden çıkarıp daha ağır ve saygı duyulur bir şekle sokmak için evet diyoruz. Anayasayı yöneticiler arasında fırlatılacak bir meta haline getirecek ve bunun faturasını millete ödetecek idarecilere tekrar geçit vermemek için evet diyoruz. Devletin başına tekrar yazar kasalar fırlatılmasına hayır demek için ve milleti tekrar o hale getirmemek için, gecelik yüzde 7 bin faiz gibi tarihte görülmemiş garabetleri tekrar yaşamamak için, Milletin alın teriyle kazandıklarını faizle cebinden çalanlara geçit vermemek için evet diyoruz. Devletin başına pijama partisine gider gibi pijamayla karşılayanlara Millet adına dur diyecek, Devlet-i Edeb Müddet diyecek ve kimsenin devletten üstün olmadığı yapılanma için evet diyoruz.
İnancından dolayı kimsenin dışlanmayacağı, adaletin hakim olacağı, insanın üstün tutulacağı kadim anlayışı için evet diyoruz.
İnancın, imanın, azmin; tanktan, uçaktan, tüfekten daha güçlü olduğunu biz Çanakkale’de ve 15 Temmuz’da bütün dünyaya gösterdik. Ama vesayetçi zihniyetin tekrar bu tarz hamlelerini engellemek ve onları vicdanlarından ve tarihin tozlu sayfalarına göndermek için evet diyoruz.
Türkiye için prangalarından kurtulma zamanı gelmiştir. Büyük ve güçlü Türkiye için evet diyoruz. Milli ve yerli kadrolarla, Milli ve yerli teknolojiler için evet diyoruz.
Daha katılımcı bir yönetim anlayışı için, Türkiye nüfusuna göre yeniden şekillenmiş bir temsiliyet anlayışı için, 550 yerine daha çok vekille 600 vekille temsil edilen ve daha çok katılımcı bir demokrasi için evet diyoruz.
Hiçbir eylem gerekçesinden daha yüce değildir. Bu Millet evetin gerekçelerinin ne olduğunu bilecek kabiliyette bir Millettir. 16 Nisanda kullanacağımız oyun gerekçesi, Milletin Devletle bütünleşmesi ve Devletle Millet el ele vererek yeniden yapılanarak tekrar kadim medeniyetin yeniden inşası ve Devletin ihyası olacaktır. Bu gerekçeyle hepimiz için evet, bugünümüz için evet, yarınlarımız için evet. Lüleburgaz’daki platformu oluşturan sivil toplum kuruşları adına muasır medeniyetlerin üstüne çıkmak için 16 Nisan günü milletimizi evet demeye çağırıyoruz. Tek Vatan, Tek Devlet, Tek Bayrak ve Tek Millet ışığında büyük Türkiye için hep birlikte evet diyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol