Etkinlikler pilav ikramı ile son buldu

Ahilik Haftası etkinlikleri 19 Eylül’de başlayarak 21 Eylül’e kadar sürdü. Her gününde birçok etkinliğin yapıldığı haftada son olarak; sanayi esnafına ziyaret, Mevlid-i Şerif okutulması ve pilav ikramı yapıldı.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman ve ilimizin oda başkanları Sanayi Sitesi’ni gezerek iş başındaki ustalara karanfil dağıttı ve ahilik haftasını kutladı.
Ziyaretten dolayı mutluluk duyan sanayi esnafı Başkan Kahraman ve oda başkanlarına teşekkür etti.
“Kendisi siftah yaptı diye yandaki siftah yapan arkadaşına müşteri
gönderen insanların benimsediği bir düşünce şekli bu”
Ahilik Haftası ve ziyaret ile ilgili açıklama yapan Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman, “ Ahilik çok eski zamanlara dayanıyor.
Anadolu'da yaşayan sanat, ticaret ve ekonomik gibi çeşitli meslek alanlarında yetkin insanlar, onları hem ekonomik hem de ahlaki yönden farklı kılacak bu anlayışı benimsemiş. Bu sayede ekonomik anlamda ne olursa olsun doğruluğun, yardımseverliğin ve en önemlisi kardeşliğin tarafını tutmuşlar. Kendisi siftah yaptı diye yandaki siftah yapan arkadaşına müşteri gönderen insanların benimsediği bir düşünce şekli bu” dedi.
“Bu gibi bir düşünceyi ve teşkilatlanmayı
desteklememek, imrenmemek mümkün mü?”
Kahraman konuşmasına şu cümlelerle son verdi; “Ahilik kültürü ve felsefesi; toplumsal hayatın ortak paydası olan insanı esas alır. İnsanlar arasındaki ticari ve toplumsal ilişkilerde; din, dil ve mezhep farklılığı gözetmeksizin dürüstlük, güvenirlilik, iş ve meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, saygılı, şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkeleri esas alınır. Bu gibi bir düşünceyi ve teşkilatlanmayı desteklememek, imrenmemek mümkün mü? Bu duygularla bugün sonuna geldiğimiz Ahilik Haftası’nı bir kez daha en içten dileklerimle kutluyorum.”
Esnaf pilavı ve helva ikramı gerçekleştirildi
Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde son program dün, Paşa Kafe’de yapıldı. Cuma Namazı sonrası Ahmet Cevdet Paşa Camii’den çıkan cemaate ve diğer vatandaşlara esnaf pilavı ve helva ikramı yapıldı. Ticaret İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen; Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Kırklareli Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe ilgi büyüktü.
Programda; Ticaret İl Müdürü Osman Yeter Somer, Esnaf Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman, Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Zafer Sürer, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Hamit Yeşilfidan, Bakkallar ve Parekende Esnaf Odası Başkanı Hikmet Ay, İnşaat Sanatkarları Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Ergun Selçuk da yer aldı ve vatandaşa ikramlardan dağıttı. İkram katılanlar arasında İl Genel Meclis Başkanı Safet Üresin, siyasetçiler, esnaf, ilimizin tanınmış simaları ve vatandaşlar yer aldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol