“Etkili İletişim, Beden Dili ve Öfke ile Baş Etme Teknikleri” konulu konferans büyük ilgi gördü

Çağdaş Yaşamı Desteleme Derneği Kırklareli Şubesi 25 Nisan Salı ve 26 Nisan Çarşamba günü “Etkili iletişim, beden dili ve Öfke ile baş etme teknikleri” konulu konferans düzenledi. Düzenlenen konferans büyük önem gördü. Konferans başlamadan önce Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şube başkanı Birsen Meriç “ Türkan Salyanı anma etkinliklerimizde gerekse Sabahattin Ali Kültür günlerinde çağdaş adına çok emek vermiş dostlarımız var. Yanardağ demircilik, Dönmez çiftliğine her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman ben olmamalıyız, hep biz olmalıyız. Rahmetli Türkel Mimibaş’ın söylediği ve benimde sık sık söylemekten gurur duyduğum “Çağdaş yaşam benden bize giden yoldur” sözü tüm çağdaş yaşam hatırlıların aklından çıkmamalı. ÇYDD’nin Türkiye genelindeki genel özeliği öğrencilerimize burs veriyoruz diye düşünüyoruz. Tüm öğrencileri ÇYDD’ye yönlendiriyoruz. Burs verenleri de yönlendirelim.

Bunu yapmak ve başarmak zorundayız Cumhuriyet’in aydın insanları biz Cumhuriyetin emekçileriysek her zaman çalışmak zorundayız. Derneğimize destek verecek herkesi bekliyoruz” diye sözlerini son verdi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç’ten sonra Psikolog Dr. Olcay Kulakoğlu kürsüye çıktı. Psikolog Dr. Olcay Kulakoğlu “Kırklareli Lisesini bitirmiş, ,Kırklareli’ nde büyümüş biri olarak hepinize merhaba diyorum. Gerçekten yine son referandum sonuçlarına bakarak kentimle gurur duyuyorum. Övünerek sosyal medyada bilgileri paylaşıyorum.
Bizim ta lisede öğrencilik dönemimizde hocalarımız tanınmış kişileri halkevi vardı ozaman halk evine davet eder söyleşiler yapardı.
Onlardan Necati Cumalı, Behçet Necatigil gibi kişiler gelip bir onlardan bir bizden birileri çıkıp bir şeyler okurdu. Ben o zaman çıkmıştım ayna diye bir şiirim vardı, onu okumuştum Behçet Necatigil’ den sonra demek ki insanın içine oralardan bir ışık düşüyor ve ondan sonra kendinizi yolunuzu bulurken bu yaptığınız işler derslerin dışında yaptığınız bu etkinlikler gerçekten çok yararlı oluyor ve hedeflerinizi belirlemede bir kıstas olabiliyor. Ben şimdi Antalya’ da yaşıyorum. Nedense önceki hayatımda heralde denizli biryerde yaşamışım bu yüzden deniz olmayan biryerde yaşayamam gibi geliyor.
Ama burayı da çok seviyorum, kardeşlerim burada yaşıyor. Sık sık gelip onlarla hasret gideriyorum. Felsefe bölümünü bitirdim. Geçen toplantıya gelenler biliyordur. Felsefe bölümünü bitirdikten sonra öğretmenlik yaparken psikiyatri doktorası yaptım Cerrahpaşa Tıp fakültesi’nde. Tıp Bilimleri ünvanını alarak Acil Tıp’a girdim öğretmenliği bırakarak. Orda çalıştım suçlular üzerine. Şöyle bir renkli yaşam geçmişim var. Rehabilitasyon merkezinde engelli çocuklar ile çalıştım. Normal okullarda sağlıklı lise öğrencileriyle çalıştım.
Adli Tıp’ta hayatın uç noktasındaki insanları tanıma fırsatı buldum. Üçüncü kitabımda da zaten yaşamın ucundaki insanların izdüşümü diyerek onlarla yaşadığım deneyimleri sizlere aktaracağım. Bu zengin mozaik insanın insanları tanımayla ilgili deneyimlerini arttırıyor.”dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol