Esnafın sorunlarını Meclis kürsüsünden aktardı

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, TBMM Genel Kurulunda söz alarak esnafın yaşadığı sorunları aktardı. İktidara; “İktidar ekonominin belkemiği esnaf ve sanatkârlarımızı içine düştüğü buhrandan kurtarmak için hangi ek tedbirleri almıştır? Kira artış oranlarına konutlarda olduğu gibi yüzde 25 sınırlaması getirmeyi düşünüyor mu? Verilecek olan kredinin önceki gibi faizi yüzde 4'e indirilecek mi?” sorularını yöneltti.

CHP Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, 11 Ocak Çarşamba günü TBMM Genel Kurulunun 48’nci Birleşim 4’ncü oturumunda yaptığı konuşmada esnafın yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Söz alan Gündoğdu, “Esnaf ve sanatkârlarımızın son iki yılda pandemiden dolayı uzun süre iş yerleri kapalı kalmış, daha sonra ise salgının etkileri, fahiş zamlar ve yüksek enflasyon nedeniyle iş yoğunluğu ve iş hacmi daralmıştır. Bu nedenle esnafımız kirasını, vergilerini, BAĞ-KUR, SSK primlerini ve borçlarını ödeyemez hâle gelmiş, yapılan tüm destekler ise yetersiz kalmıştır” dedi.
Meclis kürsüsünden; “Ekonomik kriz, saatlik zamlar, yükselen enflasyon ve maliyet artışları vatandaşı olduğu gibi esnafı da uçurumun kenarına itmiştir. İktidar ekonominin belkemiği esnaf ve sanatkârlarımızı içine düştüğü buhrandan kurtarmak için hangi ek tedbirleri almıştır? Kira artış oranlarına konutlarda olduğu gibi yüzde 25 sınırlaması getirmeyi düşünüyor mu? Verilecek olan kredinin önceki gibi faizi yüzde 4'e indirilecek mi?” diye sordu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol