Esnafımız için yılın en verimli 3 günü

Sadece gece programları ile değil, gündüz gerçekleştirilen birçok etkinlik ile de adından söz ettirecek festival, yine birçok esnafımız için kaçırılmaz bir tanıtım fırsatı sunuyor. Bu kapsamda Festival alanına kurulan stantlar ile esnafımız, festivale katılan binlerce kişiye kendisini göstermiş olacak

27. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali, kortej yürüyüşü ve ''Kakava Ateşi''nin yakılmasıyla başladı. Bununla birlikte İstasyon Altında değişmezlerin arasında yer alan stantlarda, iki taraflı uzun bir sıra halinde kuruldu. Bir kentin tanıtımında fırsatlar sunan festivaller, o şehrin sosyo-ekonomik yaşantısının, sahip olduğu kültür sanat varlığının, turizm potansiyelinin adeta bir aynasıdır. Öyle festivaller vardır ki, şehrin bilinirliğinde adeta kimlik kartı görevi üstlenirler. Kakava Festivalinde yöremize ait birçok ürün de bu sebeple görücüye çıkıyor.
Bu sayede hem üreten kazanıyor hem de Kırklareli’nin bilinirliğinde büyük yol kat edilmiş olunuyor. Geleneksel olarak her Kakava Şenlikleri zamanında kurulan stantlar, Kırklarelili vatandaşlarımız için yılın belki de en iyi 2-3 günü oluyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Her yıl aynı terane 20 Mayıs 2017 Cumartesi 23:23:58

    incik boncukçuyla köfteci suckçuyla bir festivalin daha havai fişeklerle sonuna geldik. esnaf ne kazanmış bir esnaf dükkanlarını dolaşıp sorun bakalım. ama kırklareli esnafına sorun. kakava falan gereksiz laf kalabalığı. bol bol çizgi film ve animasyon karakterleri dolandı ortalıkta. karagöz hacivat bile gölgede kaldı. bol bol uğur dündar gibi belediyenin sevdiği türden aydın (!) ve sanatçıların güzellemelerini dinledik. belediye bir de bu şehirde başka görüşlerin de yaşadığını onların sevdiklerini de buluşturmayı istese.