Esnafa gelir ve kira desteği

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Esnaf ve Sanatkarlar ile Gerçek Kişi Tacirlere Yönelik Verilecek Desteklerde Başvuruların dün itibariyle başladığını bildirdi. Minsolmaz, 10 gün süre ile devam edecek başvuruların T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapılacağını kaydetti. 2021 yılında da esnafa destek olmaya devam edeceklerini aktaran Minsolmaz 8 Ocak 2021 Cuma gününe kadar sürecek başvurulardan 22/12/2020 tarihli ve 3323 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereği yürürlüğe konulan, 24/12/2020 tarihli ve 31344 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Hibe Desteği Programı ve Uygulama Esasları Hakkında Tebliğ” kapsamında belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen başvuru sahiplerinin faydalanacağını belirtti. Başvurularla esnaflar hibe gelir ve kira desteğini alacak.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Esnaf, Sanatkar ve Gerçek Kişi Tacirlere Verilecek Desteklerin dün itibariyle başladığını bildirdi. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde salgın döneminde de gerekli tedbirler alınarak; esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere desteğe devam ediliyor. Verilecek desteklerde başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştirilecek” diyen Minsolmaz, destek başvuruları 30 Aralık 2020 Çarşamba günü (dün) başlamış olup 10 gün süre ile (8 Ocak 2021 Cuma gününe kadar) devam edecektir. Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC Kimlik Numarasının son hanesine göre başvuru alınacaktır bu anlamda kimlik numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlarımız bugün (dün) başvurularını yaptılar. Son hanesi 2 olan vatandaşlarımız 31 Aralık 2020 Perşembe (bugün), kimlik numarasının son hanesi 4 olan vatandaşlarımız 1 Ocak 2021 Cuma, kimlik numarasının son hanesi 6 olan vatandaşlarımız 2 Ocak 2021 Cumartesi, kimlik numarasının son hanesi 8 olan vatandaşlarımız 3 Ocak 2021 Pazar günü başvurabilecektir. Ayrıca 4-8 Ocak 2021 tarihleri arasında da tüm vatandaşlarımız başvuruda bulunabilecektir. Başvuru sonuçları destek başvuruları tamamlandıktan sonra www.turkiye.gov.tr adresinden açıklanacaktır. Başvuru süreci sonrası yapılacak değerlendirme sonrasında hak sahiplerine yapılacak ödemeler Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanacak tarihte başvuru esnasında verilen banka hesap numaralarına otomatik olarak aktarılacaktır. Başvuruya ilişkin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığı ile yürütülecektir” dedi.
Esnaflara 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayları boyunca sürecek desteklerde hibe, "gelir kaybı desteği" ve "kira desteği" olmak üzere iki şekilde verileceğini aktaran Minsolmaz, 2021 yılında da esnafa destek olmaya devam edeceklerini vurguladı. (H.M. Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol