Esnaf ve sanatkarların kredi borçları ertelendi

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman esnaf ve sanatkarların kredi taksitlerinin ertelendiğini duyurdu. Kahraman yaptığı bilgilendirmede, “Bugün gelinen noktada esnaflarımız bizlere ilettikleri erteleme taleplerini bizlerde genel başkanımıza ilettik. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız ve Halkbank yetkililerinin görüşmeleri sonucunda 31.12.2020 tarihinden önce kullanmış oldukları kooperatif kredilerinin 01 Ocak ve 30 Haziran sonuna kadar gelen taksitleri kullanmış oldukları faiz oranı üzerinden kalan taksitlere bölünerek erteleme işlemi yapılmıştır. Kredisini ödemek isteyen esnafımız taksitini gününde ödeyebilir, ödemez ise sistem tarafından otomatik erteleme işlemi yapılacaktır. Bu yapılan erteleme ile ödeme zorluğu çeken esnafımız bir nebze olsa rahatlamış ve banka sicillerinin olumsuz etkilenmesi önlenmiştir.” dedi.

Esnaf ve sanatkarların kredi taksitleri ertelendi. Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman 31.12.2020 tarihinden önce kullanılan krediler için erteleme işlemi yapıldığını kaydetti. Kahraman yaptığı bilgilendirmede, “Covid 19 salgını nedeniyle bir çok sektördeki Esnaf ve Sanatkarlarımızın  işletmeleri zarar görmüştür. Bazı Esnaflarımızın işyerleri uzun süre kapalı durumda kalmıştır. Bizler bu süreçte ödemeler hakkında kendi elimizden geldiği kadar esnafımıza yardımcı olmaya çalıştık, bunun haricinde ise Hükümetimiz 2 defa erteleme işlemi ve Pandemi kredisi çıkararak Esnafımıza destek olmuştur. Bugün gelinen noktada ise  Esnaflarımız bizlere ilettikleri Erteleme taleplerini bizlerde Genel başkanımıza ilettik. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız ve Halkbank yetkililerinin görüşmeleri sonucunda 31.12.2020 tarihinden önce kullanmış oldukları kooperatif kredilerinin 01 Ocak ve 30 Haziran sonuna kadar gelen taksitleri kullanmış oldukları faiz oranı üzerinden kalan taksitlere bölünerek erteleme işlemi yapılmıştır. 
Kredisini ödemek isteyen esnafımız taksitini gününde ödeyebilir, ödemez ise sistem tarafından otomatik erteleme işlemi yapılacaktır. Bu yapılan erteleme ile ödeme zorluğu çeken Esnafımız bir nebze olsa rahatlamış ve banka sicillerinin olumsuz etkilenmesi önlenmiştir. Pandemi sürecinde kooperatifimiz gerekli tüm önlemleri alarak ara vermeden çalışmalarına devam etmiştir.  Hükümetimizin esnafımıza çıkarmış olduğu pandemi kredisinden ilimizde başvuran çok sayıda esnafımız yararlanırken, işletme kredisi, iş yeri edindirme kredisi ve sıfır araç kredilerini de kullandırma ya devam ettik. Geçmiş yıllara oranla daha fazla çalışarak tüm esnafımızın isteklerini elimizden geldiği kadarı ile karşıladık. Esnafımızın devlet desteği haricinde halkımızın da desteğine ihtiyacı var. Çok zor  günler geçiriyoruz,  gün birlik olma günü buradan halkımıza sesleniyoruz alışverişlerini yerel esnaftan yaparak esnafa sahip çıkmalarını bekliyoruz. Ayrıca Bu süreçte marketler ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmasını talep etmekteyiz. Hafta sonu kısıtlamalarına marketler de dahil edilmelidir. Haftasonu çiçekçiler kapalı ama marketler çiçek satıyor, marangozlar kapalı ama marketler dolap satıyor, Elektronik mağazaları kapalı ama marketler televizyon elektronik ev aletleri satıyor, Telefoncular kapalı ama marketler telefon ve aksesuarları satıyor, Züccaciyeler kapalı ama marketler bardak tabak tencere satıyor, Tuhafiyeciler kapalı ama marketler tuhafiye ürünleri satıyor, Ayakkabıcılar kapalı ama marketler ayakkabı satıyor, bunun haricinde kırtasiye ürünleri, kamp ve balıkçılık malzemeleri, oto aksesuarları, hazır yemekler ve aklınıza gelen birçok sektörde esnafımız kapalı olmasına karşın marketlere ayrıcalık tanınması esnafımızı daha da zora sokmuştur.  Umarım 2021 yılı İlimizi esnafı ve Ülkemiz için çok daha güzel bir yıl olur. Temennimiz tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın hastalığın en kısa zaman da bitmesidir. Yapılan kısıtlamalar hastalık sayılarında etkisini göstermeye başlamış olup Aşılama çalışmaları ile inşallah en kısa sürede eski normal hayatımıza döneceğiz. Bu süreçte kendimizi salmayarak kesinlikle tedbirlere uymaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (S.Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol