Esnaf ve sanatkarlara müjde

Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman, 6 Ocak tarihi ile birlikte esnaf ve sanatkarların kullanacakları kredilerde faiz oranlarının yıllık % 4,5 olarak
değiştirildiğini ve uygulamaya konulduğunu açıkladı.

Kırklareli Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Kahraman yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Kooperatifimiz kefaletiyle kullandırılan krediler de Esnaf ve Sanatkarlarımıza olan maliyetlerin düşürülmesine yönelik Hükümetimiz, Halkbank Genel Müdürlüğü ve Genel Başkanı A. Kadir Akgül'ün ortaklaşa yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 06.01.2020 Tarihi itibari ile kullandırılacak olan kredilerde faiz oranımız yıllık % 4,5 olarak değiştirilmiş ve uygulamaya geçilmiştir.

Kooperatifimiz kefaletiyle esnaf ve sanatkarlarımıza kullandırılan kooperatif kredilerine Cumhuriyet tarihimizin en düşük kredi faiz oranı uygulanmaktadır. Kredi faizlerindeki bu düşüş karşısında kredilerden yapılan kesintilerde Esnaf ve Sanatkarlar lehine düzenleme yapılarak; Bloke Sermaye kesintisi % 3 ten, %2 ye, Masraf karşılığı % 1.50' den % 1,25'e Banka Komisyonları %2' den % 1 düşürülmüştür. Kooperatif faiz oranları ve kesintilerinde yapılan bu iyileştirmelerin esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diler, her daim esnaf ve sanatkarların yanında olan hükümetimize, Halkbank Genel Müdürlüğüne ve Genel Başkanımız A. Kadir Akgül Beyefendiye Kırklareli Esnaf ve Sanatkarları adına teşekkürlerimi sunarım. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol