Eşli Dans Topluluğu kayıtlarına başladı

Kırklareli Üniversitesi Eşli Latin Dansları Topluluğu 2019-2020 eğitim öğretim yılı kayıtlarına 30 Eylül’de start verdiği tanıtım dönemi ile başladı. Bu hafta boyunca devam edecek kayıtlarda Kırklareli Üniversiteli öğrencilere ulaşacak topluluk, bir önce dersler ve etkinliklerine başlamak istiyor.

Salsa, Bachata ve Tango dersleriyle yıl boyunca üyelerine hem öğreten hem de eğlendiren topluluk, yeni eğitim yılına geçtiğimiz haftasonu başlayan orta seviye dersleriyle start verdi. Yeni öğrencileri topluluklarına kayıt ettirebilmek adına tanıtım çalışmalarına başlayan ekip, 30 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında Kayalı Kampüsünde çalışmalarına devam edecek.
Sloganımız “Hissedebilen
herkes dans edebilir”
Topluluğun Başkanı aynı zamanda eğitmenliğini yapan İrem Büyük, topluluğa kayıt olmak için tek şartlarının Kırklareli Üniversitesi öğrencisi olmak olduğunu kaydetti. Bu yılı güzel bir şekilde geçirmek istediklerini belirten Büyük, bu yıl hedeflerinin daha yüksek olduğunu kaydetti.
Başkan Büyük, bu aşamadan sonra kayıt olan herkese dansı sevdirmek adına çabaladıklarını ifade ederek, “Birçok kişi bize ben yapamam daha önce dans etmedim gibi sözlerle geliyorlar. Bunlar önemli değil çünkü bizler en başından adım seviyesinden itibaren her şeyi öğretiyoruz. Önemli olan kişinin dansa ilgisinin olup olmadığı. Kulübümüzün sloganında da belirttiğimiz gibi “Hissedebilen herkes dans edebilir” bu yüzden hissedebilen herkesi bize katılmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Bu yıl dans gecelerini daha düzenli hale getireceğiz”
Bu yıl daha kaliteli gösteriler çıkarmanın en büyük hedefleri olduğundan bahseden İrem Büyük, bu gösteriler için yıl başından itibaren çalışacaklarını söyledi. Dans gecelerini de çeşitlendirmek istediklerini vurgulayan Büyük, “Bu yıl elimizden geldiği her fırsatta dans gecesi organize etmek istiyoruz. Geçen yıl 2 haftada 1 kez olmak üzere geceler gerçekleştirmiştik, bu yıl ise her hafta düzenli olarak dans gecesi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Latin dans gecelerini de Kırklareli’nde yaymayı amaçladıklarından bahseden eğitmen Büyük, dans geceleri sayesinde öğrencilerin hem öğrendiklerini pratik yaptıklarını hem de eğlendiklerinden bahsetti. Kırklareli’nde yerleşmiş bir Latin Dansı ve Latin Dans Gecesi kültürü olmadığı dile getirerek, amaçlarının bu kültürü Kırklareli’ne kazandırmak ve Latin Dansının alternatif bir eğlence olarak yer etmesi olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol