Eski oyuncaklar, sokak hayvanlarına mama oldu

Onlar hayatın en renkli dakikalarını oyunlarında geçiren minik eller. O minik eller bu sefer kullanmadıkları oyuncaklarını, hayvanlara mama almak için kermeste sattı. “Sokak hayvanları için her şey 1 TL” sözleriyle gerçekleştirilen satışta, minik öğrencilerin yüzlerindeki neşe de görülmeye değerdi.

Kırklareli Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’nda sokak hayvanlar için kermes düzenlendi. Kermeste rengarenk kareler ortaya çıkarken toplanan paralar ile sokak hayvanlar için mama alınacak. Kermesten sonra Kırklareli Hayvan Barınağını ziyaret edecek minikler, Hayvanlar Günü’nde en anlamlı etkinliği yaparak büyüklerinden de tam not aldı.
Minik ellerden büyük fedakarlık
Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik gerçekleştiren Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencileri, eski oyuncaklarını sokak köpeklerine mama almak için kermeste sattı. Balonlarla afişler ile süsledikleri masalarına oyuncaklarını bir bir dizen minik öğrenciler, renkli ve eğlenceli dakikalar yaşadı. Heyecanları gözlerinden okunan minik öğrenciler, tokadan kaleme, bez bebekten arabaya kadar birçok oyuncağını sokak köpeklerine bağışladı. Hayvanları Koruma Günü için büyük bir fedakarlık örneği gösteren minik öğrenciler, okul bahçesinde büyük bir dayanışma şenliği yaşattı.
“Kullanmadıkları oyuncaklarını sattılar”
Ziya Gökalp İlköğretim Okulu 2 B Sınıf Öğretmeni Buket Gövce ve 2 A Sınıf Öğretmeni Sevda Çekik öğrencileriyle birlikte renkli bir etkinliği hayata geçirdi. 2 B Sınıf Öğretmeni Buket Gövce, “Ziya Gökalp 2 A ve 2 B sınıf öğrencilerinin değerler eğitimi kapsamında güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu sene müfredatımızda değerler eğitimine çok önem veriyoruz. Değerler eğitimi kapsamında 4 Ekim Hayvanlar Günü dolayısıyla gerçekleştirdik. Çocuklar evde kullanmadıkları oyuncaklarını, kullanmaktan vazgeçtikleri oyuncaklarını, buraya getirdiler. İki sınıf birleşerek bu oyuncakları okuldaki diğer arkadaşlarına sattılar. Ve kazandıkları gelirler ile bugün gidip mama alacağız” sözlerini dile getirdi.
“Hayvan barınağını ziyaret edeceğiz”
Kullanılmayan oyuncakların satılmasından elde edilen paralar ile kedi ve köpek maması alarak hayvan barınağını ziyaret edeceklerini ifade eden Gövce, “Bu gün saat 13.30’da Hayvan Barınağını ziyaret edeceğiz. Değerler eğitimi kapsamında ve çocukların yardımseverliğini geliştirmek için olan etkinliğini Hayvanlar Günü’ne denk getirdik. Yaşlılar Haftası’nda da başka bir etkinlik yapmayı planlıyoruz” dedi.
“Aldığımız mamalar ile
hayvanları çok sevindireceğiz”
Oyuncaklardan elde edilen gelir ile sokak hayvanlarına mama alacağını dile getiren ilkokul öğrencisi Berfin Özdil, "Hayvanları çok seviyorum. Aldığımız mamalar ile hayvanları çok sevindireceğiz. Hayvanları korumak için bu etkinliği düzenledik. Ben de evimde balık besliyorum ve hayvanları çok seviyorum” şeklinde konuştu.
“Onları mutlu edeceğiz”
Evinde de baktığı hayvanları olduğunu ifade eden ilkokul öğrencisi Balım Vural, “Hayvanlar için kullanmadığımız oyuncaklarımızı satıyoruz. Ondan sonra hayvanlara mama alıp hayvan barınağına gideceğiz. Onları mutlu edeceğiz. Hayvanları çok seviyorum. Evde balığım, köpeğim ve tavuğum var” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol