Eski SSK binasının arazisine cami mi yapılacak?

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli’nin yeni bir camiye ihtiyacı olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde milletvekili adayları olarak düzenledikleri toplantıda gündemde böyle bir söylentinin olduğunun sorulması üzerine konuşan Minsolmaz, “Şehrimizin camiye ihtiyacı var. Şu sıra dillerde dolaşan eski SSK hastanesinin orasının cami olacağı fakat henüz hiçbir şey belli değil. Bu resmiyet kazanmadı” dedi.

Hafta başında AK Parti Kırklareli Milletvekili adayları olarak düzenledikleri basın toplantısında basının sorularını da yanıtlayan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, eski SSK Hastanesi’nin bulunduğu araziye camii yapılacağı yönündeki internette dolaşan söylentilerin sorulması üzerine bunun henüz resmiyet kazanmayan söylenti aşamasındaki bir bilgi olduğunu ifade etti.
Minsolmaz, bu konuda hazırlanmış görsellerin bir mimar tarafından hazırlanmış ve kendi fikri sonucu oluşmuş görseller olduğunu dile getirdi. Bu konuda resmi bir girişim olmadığını belirten Minsolmaz, yine de Hızırbey Camii’nin yeri itibariyle ihtiyaca cevap verememeye başladığını vurgulayarak bu nedenle Kırklareli’ne yeni bir camii fikrinin bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.  
Minsolmaz, “Görseller, bir mimar tarafından gayri resmi olarak hazırlanmış uygulamalardır. Şu bir gerçek ki Kırklareli’nin, şehrin başka bir bölgesinde, yeni bir camiye ihtiyacı vardır. Örneğin Hızırbey Camii’nde birçok cenaze olmaktadır. Şehit cenazeleri ve önemli cenaze törenleri de burada yapılmaktadır.
Ancak mevcut trafiğin durumu burada cenaze günleri büyük sıkıntılar yaşanmasına sebebiyet veriyor. O yüzden şehrimizin, trafik açısından daha akıcı bir bölgede, yeni bir camiye ihtiyacı vardır. Eski SSK hastanesi alanında yapılıp yapılmayacağı henüz netleşmemiştir. Ancak orası mezarlık yolu üzerinde de olduğundan şahsi görüşümce ideal bir yerdir. Tabii ki ağaçlar kesilmeden bu yapılaşmanın olması taraftarıyız. Şimdilik resmi ve netleşen bir şey yok” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sedat Karacaduralıoğlu 21 Haziran 2018 Perşembe 14:25:52

    Eski sigorta hastahanesinin bahçesi camiye değil . yaşlılar evi için uygun . yaşlı insanlarımız çocuklar büğüyüp evden ayrılınca evde yalnız kalmakta dış dünya ile ilişkileri kesilmekte hele bugün apartman yaşamında komşuluk olmadığından varın görün yaşlı insanlarımızın .çoğu yürüme zorluğu çektiğinden dışarıya çıkamamakta ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Yaşlılar evi olur yaşlılarımız evinden alınıp yaşlılar evine getirilirse kendi akranlarıyla buluşup konuşurlar hoşça vakit geçirilirler.ve huzur bulurlar. cami için şehit cenazelerini kullanmak yanlıştır zira hergün şehit geliniyormuş algısı yaratılıyor . camiler şehit ve cuma günleri hariç dolup taşmamakta . ben bu fikirde halkın çoğunluğun taleplerini dinlemeden kendi yandaşlarına oy için bu projeyi desteklemesini anlamıyorum Kırklarelinin o kadar sorunu varken cami sorunu ile ilgilenmesi görev değil mesaj anlamı taşır