Eski Köy Okullarımız Yeni Yaşam Merkezleri Olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatları doğrultusunda hayata geçirilen ‘Yaşam Merkezleri’ projesi, ilçemizde ilk meyvelerini vermeye hazır hale geldi. Atıl köy okullarının dönüştürülmesini temel alan proje kapsamında, örgün eğitim-öğretim faaliyetlerinin sonlandığı köy okullarının halk eğitim merkezleri, gençlik merkezi, köy yaşamına entegre tarımsal uygulama alanlarına ve köydeki her yaştan birey gruplarının ihtiyaçlarına göre sosyal faaliyet alanlarına dönüştürülmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, ilçemizde dönüşümü tamamlanan Değirmenci Köy Yaşam Merkezinde çalışmaları yerinde inceledi. 

İlçemize bağlı Değirmenci Köy de, örgün eğitim-öğretim faaliyetlerinin yapılamadığı atıl durumdaki köy okulu yaşam merkezine dönüştürülen ilk alanlardan birisi oldu. İlçe Milli Eğitim Müdür Eralp Akman’ın çalışmaların başladığı günden bu yana başından ayrılmadığı Değirmenci Köy Yaşam Merkezi, faaliyetlere başlamaya hazır hal gelmiş durumda. Son olarak Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü Yaşam Merkezindeki çalışmaları yerinde incelemek adına Değirmenci Köy’e ziyarette bulundu. Çalışmalar hakkında köy muhtarı İskender Onur Atay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Eralp Akman’dan bilgi alan Kökçü, Yaşam Merkezini gezdi. Konu ile alakalı olarak sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdür Eralp Akman, “Kaymakamımız Sayın Onur KÖKÇÜ, Değirmenci Köy Yaşam Merkezimizde incelemelerde bulundu. Yıl içerisinde gerçekleşecek faaliyetler hakkında brifing verdiğimiz Sayın Kaymakamımız, yapım aşamasında maddi destek sağlayan hayırseverlere teşekkür ettiler. Ziyaret esnasında köy muhtarımız Sayın İskender Onur ATAY da hazır bulundu. Sayın Kaymakamımıza ziyaretleri için şükranlarımı arz ederim” ifadelerine yer verdi.

YAŞAM MERKEZLERİNDE HER YAŞ
GRUBUNA YÖNELİK HALK EĞİTİM
FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLECEK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer proje ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "Eğer anaokulu veya ilkokul olarak kullanılamıyorsa halk eğitimi merkezi olarak kullanılarak özellikle tarım ve hayvancılıkla ilgili köylülerimizin ihtiyaç duyduğu her türlü eğitimi, Tarım ve Orman Bakanlığımızla iş birliği içinde koordineli bir şekilde yürüterek köylümüzün bulunduğu mekâna eriştirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda eğer halk eğitimi merkezine ihtiyaç yoksa köyün durumuna ve fiziki koşullarına göre orayı bir gençlik kampına dönüştürmeye, çocuklarımızın gençlik kampında vakit geçirecekleri, köy ortamını teneffüs edecekleri bir mekâna dönüştürmeyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor” demişti. Projenin tüm il, ilçe ve köylerde büyük bir teveccühle karşılandığını anlatan Özer, "İllerimiz artık kendi köylerindeki okulların tekrar hayata kazandırılmasıyla ilgili aktif olarak bu sürece katılmaya başladılar. İnşallah, 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlayana kadar da biz bakanlık olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte sahada köy okullarının açılması ve aktif olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasıyla ilgili süreci yakinen takip edeceğiz” ifadelerine yer vermişti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol