Eski Başkan Paylaştı; Uzunköprü’ye Gelecek Doğalgaz Hattı Neden Sökülüyor?

İpsala’ya bağlı İbriktepe’nin eski belediye Başkanı Galip Gören sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İpsala’dan doğalgazı alarak Uzunköprü’ye taşıması planlanan hattın 2017-2018 yıllarında kaynaklanarak yeraltına gömüldüğünü ifade eden Gören o hattın şimdi yer altından çıkartılarak söküldüğünü ifade etti. Gören çalışanlara durumu sorduğunda ise şok eden bir planlama hatası ortaya çıktı. Eski boruların yerine çapı daha küçük boruların döşenecek olması nedeniyle sökme işleminin yapıldığı cevabını alan Gören, “Yap- Boz yapılarak birilerine rant mı sağlanıyor” dedi. 

Uzunköprü’de devam eden doğalgaz çalışmaları kapsamında Cumhuriyet Mahallesinde birçok hane gaza kavuşurken evlere gaz terfisi tanklar ile taşınan dolum istasyonu vasıtası ile sağlanıyor. Ana hattın ne zaman direkt Uzunköprü’ye bağlanacağı belirsizliğini korurken devam eden çalışmalar ile her gün gaz kullanan hane sayısının arttığı göz önüne alındığında Uzunköprü’ye terfi istasyonunun ne kadar yeterli olacağı tartışılıyor. Bu konu ile ilgili ise dikkatleri çeken bir gelişme İpsala İbriktepe’de ortaya çıktı. İbriktepe’nin belde statüsünde olduğu dönemde belediye başkanlığı yapan Galip Gören sosyal medya hesabından duyanları şaşırtan bir bilgi paylaştı.
UZUNKÖPRÜ ANA HATTI BEKLERKEN
BORULAR SÖKÜLÜYOR
Gören yaptığı paylaşımda 2017-2018 yıllarında çalışmalar kapsamında İbriktepe’den geçen hattın kaynaklanarak yer altına gömüldüğünü hatırlattı. Uzunköprü’ye doğalgazı taşıması beklenen hattın şimdilerde söküldüğüne şahit olduğunu belirten Gören şunları kaydetti, “2017-2018 yıllarında İpsala doğalgaz boru hattından Uzunköprü'ye götürülecek doğalgaz boru hattının boruları kaynaklanarak o yıllarda kaynak işlemleri tamamlanarak boruların yüzde 80'i toprak altına döşenmişti. Ama bu gün İbriktepe'de gördüğüm manzara karşısında şaşırıp kaldım. Çalışanlara yaklaşık 4 yıldır hiç bir çalışma yapılmadığını, kalan bu boruların toprak altına döşenmesi gerekirken neden kesildiğini sorduğumda ; boruların çapının geniş olduğunu ve toprak altına döşenen tüm boruların toprak altından çıkartılıp taşınacağını söyledi. Nasıl bir planlama ki ihaleye çıkarılıp hat döşemesinin yüzde 80'i bitirilmiş, milyarlarca harcama yapıldıktan sonra döşenen borular çıkarılıp, çapı daha küçük borular döşenecekmiş. İşte ülkemizin kaynaklarının nasıl hiç edildiği en ufak örneklerden birisi… Yoksa ülkemiz kaynakları böyle yap-boz yapılarak birilerine rant mı sağlanıyor? Ama çok yazık paramız, pulumuz, değerlerimiz böyle yok ediliyor ve ülke ekonomimiz her gün daha çok çıkmaza sokuluyor. Halkımız her geçen gün daha da yoksullaştırılıyor” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yağma hasanın böreği 04 Kasım 2022 Cuma 12:45:49

    Yasama yürütme yargı tek ağıza kaldıysa kamu mal mülkü talana açıldıysa dur diyeceklerin yerini kadılık çerilik aldıysa deme olmaz olmaz biri döşer kâr eder diğeri söker rant eder