Eser, iddiaları yazılı basın açıklamasıyla yanıtladı

Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser 16 Kasım
Perşembe günü basın mensuplarıyla makamında bir araya gelerek yerel basında yer alan kendisi ve kurumu hakkındaki iddiaları
cevapladı. Eser, yazılı olarak hazırladığı ve basın mensuplarına dağıttığı açıklamasında şunları kaydetti;

“İlimizdeki bazı basın yayın organlarında yer alan; İdaremizin Görevde Yükselme Sınavları ile ilgili asılsız ve kamuoyunu yanlış yönlendirici haberler üzerine aşağıdaki bilgilendirmenin yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İdaremizde 2017 yılı "Görevde Yükselme Sınavları", münhal bulunan müdürlük kadroları ve münhal bulunan 3.4.5. derece şeflik kadrolarından 2 (iki) şer adet olmak özere toplam 6 (altı) adedi için "Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik" ile "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik" hükümlerine göre açılmıştır.

İlk önce sınav açılacak münhal müdürlüklerimiz; 1- Plan Proje Yatırım ve inşaat Müdürlüğü, 2- Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü. 3- Babaeski İlçe Özel İdare Müdürlüğü. 4- Lüleburgaz İlçe Özel İdare Müdürlüğü ile 3.dereceden 2 adet, 4.dereceden 2 adet ve 5.dereceden 2 adet münhal şefliklerimiz için gerekli duyurular yapılmıştır.
Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğinin 15.maddesine gereği sınavlarla ilgili işlemleri yürütmek üzere Genel Sekreter Yardımcısı Başkanlığında Asil Birim (Şube) Müdürlerinden, yönetmeliğe uygun olarak atamaya yetkili makam olan Sayın İlimiz Valisinin Oluru ile "Görevde Yükselme Sınav Kurulu" oluşturulmuştur.
Bu kurul, 20.10.2017 tarihine kadar görev yapmış, idaremizdeki kurum içi-kurum dışı bazı görev değişiklikleri nedeni ile aynı usul ile yenilenmiştir.
Sınav Kurulu; başvuruların incelenmesi, sözlü sınavların yapılması, değerlendirilmesi, başarı listesinin düzenlenmesi, sınav sonuçlarının ilanı, sözlü sınavlara ilişkin itirazların incelenip, sonuçlandırılması ve diğer işleri yürütmekle yetkili ve görevlidir.
İdaremizde hiçbir işçi, yerine başkası alınsın diye işten çıkarılmamıştır. Zaten böyle bir işlemin yapılması da mümkün değildir. Taşeron olarak çalışanların işe alınması veya işlen çıkarılması yüklenici firmaya aittir. İdaremiz çalışanlarının tamamı eşit haklara sahiptir ve yasalar tarafından kendilerine tanınan hakları kullanma konusunda üst düzey yöneticilere akrabalıkları nedeni ile herhangi bir kısıtlamaya ya da ayrıcalık tanınmasına gidilmemiştir ve gidilemez.”
“İdaremizde aniden vekâleten müdürlük makamında oturan kimse yoktur. Ruhsat ve Denetim Müdürünün kurum dışında görevlendirilmesi, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü ile Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüklerinin münhal olmaları nedeni ile bu müdürlüklere vekaleten atananlar asaleten atanma şartlarını taşımakladırlar. Kadrosu dolu olun diğer müdürlüklerde müdürlerin raporlu, izinli veya görevli-izinli olması durumlarında birimlerindeki şef veya teknik personele geçici vekâlet görevi verilmektedir. Bunlar vekâleten atama değildir.
Adaylar 24.09.2017 tarihinde Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan yazılı sınava girmişlerdir. Yazılı sınavda başarılı olanlar için sözlü sınavlar 02.11.2017-03.11.2017 tarihlerinde Sınav Kurulunca yapılmıştır. Sözlü sınavda adaylar; "Kamu Kurum ve kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel yönetmelikle belirtilen Sınav Konularına İlişkin Bilgi Düzeyi bakımından, Bir Konuyu Kavrayıp Özetleme İfade Yeteneği ve Muhakeme Gücü bakımından, Liyakati, Temsil Kabiliyeti Tutum Ve Davranışlarının Göreve Uygunluğu bakımından, Özgüveni, İkna Kabiliyeti ve İnandırıcılığı bakımından, Genel Kültür ve Genel Yeteneği bakımından, Bilimsel ve Teknolojik Gelişmelere Açıklığı bakımından 100 toplam puan üzerinden değerlendirilmişlerdir.”
“Görevde Yükselme Sınav Kurulunca, adayların sınav konularına ilişkin bilgileri yazılı sınavda ölçülmüş olduğundan sözlü sınavda bu konuda tekrar ağırlıklı ölçüm yapılması gerekli görülmemiştir. Bu nedenle sözlü sınavda adaylar ağırlıklı olarak yazılıda ölçülmesi mümkün olmayan yönleri ile değerlendirilmişlerdir. Sınav Kurulu üyeleri özgür vicdani kanaatleri ile puanlama yapmışlardır. Puanlamalar imzalı tutanaklarla kayıt altına alınmıştır. Kayıtlar her tür denetime açık olarak idaremiz nezdinde saklanmaktadır. Kırklareli İl Özel İdaresi olarak geniş bir hizmet alanında yapılan hizmetlerin kamuoyuna hızlı ve doğru bir biçimde aktarılmasında bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da en büyük payın basın yayın organlarının olacağını biliyoruz. Kamuoyuna doğru bilgi sunma adına İdaremizden bilgi talep eden herkese yasal çerçevede bilgi vermeyi bir görev kabul ettiğimizin bilinmesini istiyoruz. İdaremizin görevde yükselme sınavları ile ilgili yapılan bu açıklamam kamuoyuna saygı ile duyurulur.” 
Bu açıklamalara belgelere dayalı cevaplar Pazartesi günü Önadım'da...

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol