Eser: “2017 yılı bütçesi hayırlı olsun”

Kırklareli’nin 2017 bütçe tasarısının onaylanmasının ardından konuyu yakından takip eden Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, bütçenin en iyi şekilde değerlendirileceğini belirtti. İl Genel Meclisi’nin 20. Birleşim Toplantısı’nda söz alan Eser; “Bu bütçenin Kırklareli’nde 6 bin 550 kilometre alanda hizmet gördüğümüz 2017 yılında hayırlı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. Genel Sekreter Ziya Eser aynı zamanda, köylerde var olan su problemini de bu yıl içerisinde tamamen bitireceklerinin altını çizdi
Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 2017 bütçe programını açıklaması ve oy birliği ile kabul etmesinin ardından, ödeneğin en verimli şekilde kullanılarak vatandaşa daha iyi bir hizmet sunacaklarını belirten Kırklareli İl Özel İdaresi Ziya Eser, başta meclis üyeleri olmak üzere tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. 

İl Genel Meclisi’nin Pazartesi günü gerçekleştirilen 20. Birleşim Toplantısı’nın 1. Oturumu’nda konuşan Eser; “Öncelikle 6 bin 550 kilometre alanda hizmet verilen Kırklareli’ne 2017 yılı bütçesinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2017 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek, sözlerime başlamak istiyorum. Uzun ve yorucu bir çalışma dönemi oldu. Beklentilerimiz bu yöndeydi. Bütün komisyon üyelerimizi ve idaremiz çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
“Su problemi için gerekli adımları attık”
Bazı köylerde yaşanan su problemlerine de ilişkin açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser; Gerçekleştirilen seminerler ile ilgili bilgi arz etmek istiyorum. 15-18 Kasım arasında 3 gün süreli Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Başkanlığı tarafından tüm illeri kapsayan Halk Sağlığı Müdürleri, İl Özel İdare olan yerlerdeki genel sekreterler ve ilgili vali yardımcılarının katılımı ile bir değerlendirme ve çalışma semineri gerçekleştirildi.
Daha önce Tekirdağ’da bir toplantı yapılmıştı, bölge toplantısı. Arından da Türkiye genelinde genel bir toplantı yapıldı. İçme ve kullanma suları ile ilgili alınacak tedbirler, alınması gereken tedbirler, kurumsal olarak sorumluluklar değerlendirildi. İlimizdeki içme sularımız ile ilgili Halk Sağlığı ile gerekli analizleri yaptırıyoruz. Ancak bizim eksiklerimiz tamamlamamız gereken hususlar var. Bu gelen önerilerde Sağlık Bakanlığı’nın öneri arasında. Özellikle klorlamada bütün eksikliklerin giderilmesi isteniyor. Daha sağlıklı ve güvenilir olan işlemin sıvı klorlama olduğunu ön görüyorlar. Yapılabildiği ve doğru gerçekleştirildiği takdirde, tam net klorlama da olabiliyor.
Sularımız 1. Kontrolü depolarımızın, su borularımızın, içme suyu akan yere kadar olan kısımların tamamen sağlıklı hale getirilmesi gerekiyor. Ondan sonrada klorlamanın doğru zamanlarda yapılması gerekiyor. Gerçekleştirilen toplantının ardından bütün köylerimizdeki analizlerimize ve tespitlerimize devam ediyoruz. Çalışmalar yapılıyor.
Klorlama çalışmalarımızda devam ettirilecek. Muhtarlarımız ile Kaymakamlıklarımız nezdinde toplantılar gerçekleştireceğiz.
Tüm ekipmanı yaptıktan ve suyu verdiğimiz zaman işletmeci olan muhtarlıklarımız aslında bu işi yürütemiyor. Bu hususta ki çalışmalarımızı tekrar elden geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol