Esas olan sendika ve hizmettir

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), 14 Kasım Salı akşamı Kırklareli Öğretmen Evi’nde bir tanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi. Organizasyonda sendikanın yaptıkları ve yapmak üzere olduğu mücadelelerin üzerinde duruldu.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası(Bem-Bir-Sen), 14 Kasım Salı akşamı Kırklareli Öğretmen Evi’nde bir tanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi. Organizasyonda sendikanın yaptıkları ve yapmak üzere olduğu mücadelelerin üzerinde duruldu.
Kırklareli Öğretmen Evi’nde Bem-Bir-Sen tarafından oragnize edilen bir tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi. 14 Kasım Salı günü saat 18:30’da başlayan yemeğe, Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, Memur-Sen Kırklareli İl Başkanı Selahattin Karanfiler, Bem-Bir-Sen Kırklareli İl Başkanı İsmail Şimşek’in yanı sıra il özel idare çalışanları ve sendikalılar katılım gösterdi. Etkinlikte konuşan Bem-Bir-Sen Kırklareli İl Başkanı İsmail Şimşek, sendikalarının amacı ve izledikleri yol hakkında bilgiler verdi. Şimşek, “Değerli dostlar sendikal mücadelemize şimdiye kadar emek veren Memur-Sen Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan olmak üzere ahirete intihal eden tüm sevdalıları rahmetle anıyorum. Kırklareli Memur-Sen’e emeği geçmiş bütün başkan ve temsilcilerimize, yönetimlere, komisyonlara ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” Diyerek sendikacılığa emeği geçenlere saygısını gösterdi.
“Evrensel düşünen ve evrensel hareket eden bir sendikayız”
Şimşek konuşmasının devamında, “ Yerel yönetim kolunda kısa adı Bem-Bir-Sen olan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası 1994 yılında kurulmuş ve Memur-Sen konfederasyonu çatısı altında hizmetlerine başlamıştır. Yerel yönetim ve kamu çalışanlarının ortak hak ve çıkarlarını geliştirmek için evrensel temel hak ve özgürlüklerini referans alan bir sendikadır. Bem-Bir-Sen şiddet ve şiddet içerikli eylemleri reddeden evrensel düşünen ve evrensel anlayışla sendikacılık yapan, bireysel taleplerinin toplumsal taleplere dönüştüğü sosyal sorumluluğunun bilincinde kurumsal yapısını tamamlamış bir sivil toplum örgütüdür. Bem-Bir -Sen çalışanlarının demokratik hakları çerçevesinde, çalışma şartlarını korumak için sosyal taraflarla diyalog zeminin oluşturulmasına özen göstermekte, hizmet ve üretim sendikacılığını geliştirmek için teşkilat ve üyelerine yönelik olarak eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerini sürekli olarak devam ettirmektedir. Bem-Bir-Sen öncelikle hizmet sendikacılığını ilke edinmiş bir sivil toplum kuruluşu olarak temel felsefesi toplumsal huzurunun tesisi için insan temel hak özgürlüklerinin önünde ki engellerin kaldırılarak kusursuz bir demokrasinin işlediği muasır medeniyetlerin seviyesinde yaşanılır bir ülkeye katkıda bulunmaktır.” diye konuştu.
“Büyük kazanımlara imza attık”
Şimşek, “Bilindiği üzere geçmiş günlerde milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren 2018-2019 toplu sözleşmeleri yetkili konfederasyon olan Memur-Sen ve Kamu İşveren Heyeti tarafından imza ile sonuçlandırıldı. Yetkili sendikalarda hizmet kollarına ilişkin sözleşmeleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ile birlikte imza altına aldı. Bem-Bir-Sen hizmet kolunda çalışan 70 bine yakın üyesi adına imzaladığı toplu sözleşme ile önemli kazanımlara imza attı.”dedi
“Sosyal Denge Tazminatı”
Sosyal denge tazminatı konusun da üzerinde duran Şimşek, “ Yoğun bir çalışma içinde geçen müzakereler sonucunda Bem-Bir-Sen heyeti ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından imzalanan toplu sözleşmede, sosyal denge tazminatı kazanımının devam ettirilmesi öne çıkarken birçok iş kolunda çalışan personelin yüzünü güldürecek önemli maddeler de yer aldı. Sendika genel merkezimizin ilimiz Bem-Bir-Sen yönetiminde görev değişikliği yapmıştır. Takdir edersiniz ki bu bir bayrak devir teslimidir. Esas olan sendika ve hizmettir. Başta sendikamıza hizmet eden Arslan Başgönül başkanımız ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu vesileyle yeni yönetimimize de başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol