Esaret Zincirlerini 99 Yıl Önce Kırdık!

Uzunköprü’müz 99 yıl önce bugün düşman postallarından temizlendi! Her yıl kurtuluş günü olarak kutladığımız 18 Kasım’da bugün yine esaretten kurtuluşumuzu coşkuyla kutlayacağız. Bu kutlu günde ilk tören şehitlerimizi anmak için İlçe Şehitliğinde başlayacak. 09.45’te Şehitlikteki anmanın ardından Cumhuriyet Meydanında kutlama programına geçilecek. Buradaki kutlamaların sembol gösterisi yeniden canlandırılacak. Düşman elinde esir olan gelin, Türk ordusu tarafından sembolik olarak özgürlüğüne kavuşturulacak. Uzunköprü Belediyesi de gün boyu sürecek bir etkinlik programı hazırladı. 

Cumhuriyet Meydanında başlayan kutlamalarda sırasıyla bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak. Kurtuluş kutlamaları dolayısıyla mesaj gönderenlerin isimleri okunacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem BECAN tarafından yapılacak. Hüseyin Çorum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı “Kurtuluş” adlı gösteri sunulacak. “Kurtuluş Kızı” temsilî milis kuvvetleri komutanı tarafından şehir adına Belediye Başkanı’na teslim edilecek. Belediye Başkanı Özlem BECAN tarafından temsilî milis kuvvetleri komutanına ve “Kurtuluş Kızı”na hediye verilecek. İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve beraberinde “Kurtuluş Kızı” halkın bayramını kutlayacak. Uzunköprü Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan folklor gösterisi sunulacakt. 18 Kasım Kurtuluş Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli etkinliklerde dereceye girenlere ödülleri verilecektir. Sivil toplum kuruluşları, dernekler, Uzunköprü Belediyesi ekipmanları “Kortej Geçişi”ni yapacaklardır. Edirne Belediyesi Bandosu’nun konseri icra edilecek.

BELEDİYEDEN ‘KURTULUŞ GÜNÜ’
ETKİNLİKLERİ

Saat 13.00’da Atatürk Parkı’nda “Uzunköprü’de Yaşam” temalı fotoğraf sergisini düzenlenecek. Saat 14.00’da Atatürk Parkı’nda “Yöresel Yemek Yarışması” programını gerçekleştirecektir. 15.30’da Atatürk Parkı’nda Grup Dörtyol konserini düzenleyecektir. 20.00’da Atatürk Kültür Merkezi’nde “Balkan Türküleri Salon Konseri”ni gerçekleştirecektir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol