Erol Özkan yeniden başkan seçildi

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli İl Temsilciliği, 46. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. 24 Aralık Pazar günü düzenlenen genel kurulda hali hazırda başkanlık görevini yürüten Dr. Erol Özkan yeniden başkanlık görevine layık görüldü. Yeniden başkanlığa seçilen Özkan, çok mutlu olduğunu, kendisini bu göreve uygun gören Oda üyelerine çok teşekkür ettiğini dile getirdi.

46.'sı düzenlenen Genel Kurul ve Başkanlık Seçimi, 24 Aralık Pazar günü saat 12:00’da TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Kırklareli Ofisinde yapıldı. Kırklareli’nde bulunan Ziraat Mühendisleri Odası üyelerinin katılımıyla gerçekleşen genel kurul, saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Ardından divan üyelerinin seçilmesi ile devam eden genel kurulda, Halit Bakar Divan Başkanlığı’na seçildi

45.Genel Kuruldan bu yana yapılan faaliyetlerin okunması ile devam eden kurulda konuşan Oda Başkanı ve Başkan Adayı Erol Özkan; “Ziraat Mühendisleri Odası, görev, yetki ve sorumlulukları yasa, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenmiş “Demokratik Bir Meslek Örgütüdür.” Odanın ülke, tarım ve meslek sorunları karşısında sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar yerine getirilirken özgür, bağımsız ve bilimsel verilere dayalı yaklaşımlar sergilenmelidir. Bu bağlamda ZMO, uygulanan politikalar karşısında, sorumluluk içinde, çağdaş demokratik bilinçle sorunlara çözümler üretmede özgür ve bağımsız tavırlar geliştirmekten çekinmemelidir. Ancak, getirilen önerilerin somut projelere dayandırılması esastır.
Demokrasinin yaşamsal bir zorunluluk olduğu inancı ile ulaşılmak istenen çağdaş insanlık değerleri ve yaşamın gerçeklerinde demokrasiyi, katılımı ve üretimi egemen kılmak esastır. Bu çerçevede, Demokrasinin temel ilkesi olan katılım, toplumsal uzlaşma ve ortak çabalarla kaynak yaratmayı ve yaşama geçirmeyi ana prensip olarak görmekteyiz.” şeklinde konuştu.
Geleceğe dönük
planlar
Başkan olduğu takdirde gerçekleştirmek istediklerinden bahseden Özkan, “Destek ve güç verirseniz önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planladıklarımızı başlıklar halinde geçmek istiyorum.
Tarım Haftası’nın Temsilciliğimiz öncülüğünde güncel konulara ve yaşanılan sorunlara yönelik etkinlikler ve paneller ile kutlanması için elimizden gelen tüm çaba harcanacaktır.
Daha katılımcı, üretken, etkin bir temsilcilik oluşturmak için işyeri ve işkolu temsilciliklerini etkin kılmak gerektiğinin bilincindeyiz.
-Öncelikli olarak yeterli talep olduğu sürece meslek içi eğitimlere devam edilecektir. Danışmanlık belgeleri vize eğitimleri, Proje eğitimleri, Toprak Koruma Projeleri Hazırlama eğitimleri, Damla ve Basınçlı Sulama eğitimleri, Bilirkişi Yetki Belgesi eğitimleri başlıca hedeflerimizdir.
- Dünya su gününde, Çevre gününde, Gıda gününde vb. mesleğimizle ilişkili önemli günlerde panel ya da konferanslar düzenlemeyi sürdüreceğiz.
-Mesleki görev ve faaliyetlerin meslek ve etik kurallarına uygun olarak yürütülmesini sağlamaya çalışmak adına farklı kesimlerle sorun belirleme ve eşgüdümü sağlama toplantıları yapılmasına daha etkin şekilde devam edilecektir
-Üyelerimizin istihdam sorunlarının çözümüne mümkün olan her türlü destek hiç şüphesiz ki verilmeye devam edilecek, bu konuda eldeki tüm olanaklar değerlendirilecektir. Önümüzdeki süreçte de bu türden çabalarımız hiç şüphesiz ki devam edecektir.
-Bunun yanında elbette sosyal faaliyetlere ve temsilciliğin rutin işlerine devam edilecektir. Kurumsallaşma yolundaki çabalar kesintiye uğramadan sürdürülecektir.” ifadelerini kullandı.
Tek bir şeye ihtiyacımız var birlik ve beraberlik
Meslektaşlarından destek isteyen Özkan, “Bunların birçoğunu gerçekleştirmek için fazla bir şeye ihtiyacımızın olmadığını düşünüyoruz. Tek bir şeye ihtiyacımızın olduğu kesindir. O da birlik ve beraberlik içerisinde olmamızdır. Sizlerden bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde olmanızı istiyoruz. Belirtilen tüm amaçlara dönük çalışmaların başarı ile sonuçlandırılması için katılımcılığın önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu bağlamda sizlerden, tüm meslektaşlarımızdan bu alanlarda destek bekliyoruz.” dedi.
Ben değil Biz olmak
istiyoruz
“Bizler; Üretken, Dinamik, Katılımcı, Saygın, Demokratik bir Meslek odası ve Temsilcilik yaratmak için; -Yönetimlere yakın olmayı değil, üyelerimize ve oda çalışmalarına yakın olmayı yaşama geçirmek için;
-İlimizde mesleğimizin etkin bir şekilde tanınması ve temsil edilmesi için; -"Ben" yerine "Biz" diyebilmek ve Takım Çalışması Odaklı bir Yönetim İçin TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Temsilciliği’ne adayız.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Özkan’ın konuşmasının ardından seçim aşamasına geçildi. Seçimlere tek liste olarak girilirken halen başkanlık görevini yürüten Erol Özkan, seçimler sonucunda bir dönem daha başkanlık görevine geldi. Özkan, yaptığı konuşmada beni bu göreve layık gören oda mensuplarının her birine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol