Eroğlu; "Kırklareli'ne vefa borcumuz var"

Kırklareli dün 60. Hükümet Çevre ve Orman Bakanı, 61, 62, 63, 64 ve 65. Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nu ağırladı. İlk olarak Kırklareli Valisi Birol Ekici'yi makamında ziyaret eden ve kendisine görevinde başarılar dileyen Eroğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasında partililer ile biraraya geldi. Eroğlu yaptığı konuşmada;  "Hükümetimiz Kırklareli’ne çok büyük yatırımlar yaptı. Geçen yıl sonuna kadar 20 Milyar TL yatırım yapıldı. Benim bakanlığım dönemimde ise 2 Milyar 150 Milyon TL yatırım yaptık. 3 baraj, 4 gölet inşa ettik. Şu an 3 baraj ve 2 gölette inşaat aşamasında. O projeleri de takip ediyoruz. Kırklareli olarak zamanında İSKİ’ye su verdiniz. Bundan dolayı bu şehre vefa borcum var" dedi... 

Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu dün Kırklareli'ndeydi. Eroğlu ilk olarak Kırklareli Valiliğini ziyaret etti. Kırklareli Valisi Birol Ekici, Bakan Eroğlu'nu Valilik Makamında ağırladı. 
Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ekici, dünyanın en çok baraj projesini hayata geçiren önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile bugüne kadar ilimize gerçekleştirilen yatırımlar ve planlanan projeler hakkında istişarelerde bulundular.
Bakan Erıoğlu Vali Birol Ekici'ye başarılar dileyerek, "İnşallah Kırklareli Valimiz Sayın Birol Ekici’nin bu güzel ilimizde muhteşem hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum" temennilerini sundu. 
Valilik Makamı ziyaretinin ardından Eroğlu 2340 gün önce Kırklareli ziyaretinde Valilik bahçesine diktiği fidanın, bugün geleceğe ve dünyaya nefes olduğu görerek, Vali Ekici ile birlikte ağacın yanında hatıra fotoğrafı çektirdi.
Eroğlu daha sonra AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı binasını ziyaret ederek burada İl Başkanı Alper Çiler ve partililer ile buluştu. Bakan Eroğlu burada yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
"Hükümetimiz Kırklareli’ne çok büyük yatırımlar yaptı. Geçen yıl sonuna kadar 20 Milyar TL yatırım yapıldı. Benim bakanlığım dönemimde ise 2 Milyar 150 Milyon TL yatırım yaptık. 3 baraj, 4 gölet inşa ettik. Şu an 3 baraj ve 2 gölette inşaat aşamasında. O projeleri de takip ediyoruz. Burada gerçekten çok büyük bir çevre sıkıntısı vardı. Biz buradaki içme suyu ve atık su arıtma problemini çözdük. Daha sonra Devlet Su İşleri olarak Merkez, Lüleburgaz, Vize, Babaeski ve Pınarhisar’da 5 tane Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi yaptık ve teslim ettik. 
Kırklareli'nde 40 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Kırklareli olarak zamanında İSKİ’ye su verdiniz. Bundan dolayı bu şehre vefa borcum var. Ayrıca Kırklareli ilimize 2 şehir ormanı, 4 bal ormanı, 16 tane mesire yeri kazandırdık. Sahip olduğumuz 600 bal ormanıyla dünyada Çin’den sonra 2. sıradayız. Yurt dışındaki marketlerde Türk balı aranıyor. Burada ziraat önemli. Bizler vatandaşın gelir seviyesini arttırmak için çalışıyoruz. Sulamalarla ile birlikte Kırklareli ilimizin çiftçisinin her yıl 594 milyon TL gelir artışı var. Bundan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Daha da yapacak çok işimiz var. "
Önceki dönem Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kırklareli ziyaretinin ardından, Edirne'ye doğru hareket ederek, ilimize veda etti. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol