“Erken Değil Derhal Seçim Diyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) pandemi nedeniyle uzun süredir ara verdiği Çarşamba Günü Toplantılarına geçtiğimiz haftalarda başlamıştı. Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu’nun yer aldığı toplantıda ülke gündemi ve partinin stratejileri hakkında istişarelerde bulunuldu. Açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul, birlik olmanın önemine değinerek bu şekilde iktidara yürüyeceklerini vurguladı. Milletvekili Vecdi Gündoğdu ise gerçekleştirdiği açıklamada parti içi birliğe değinerek; “Değerli arkadaşlar ama önce olsun ama zamanında olsun seçimler yaklaştı. Öngörülen 2022 sonu gibi seçimin yapılacağı düşünülüyor. İktidar da zamanında olması için ayak sürüyor ki iktidardan gitmesinler diye. Baktığımızda bu seçimlere hazırlık için yeterli süreç var elimizde. Hepimiz birlik ve beraberlikten bahsediyoruz, en doğru yöntem budur. Bu yüzden birlik beraberliği göstermek zorundayız” dedi.

CHP uzun bir aradan sonra yeniden Çarşamba Toplantılarına geçtiğimiz haftalarda start vermişti. Saat 12.30’da gerçekleşen toplantı partililerin yoğun katılımıyla yapıldı.
Açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Özgür Uygul, partililerle yeniden buluşmanın mutluluğunu hissettiklerini söyledi. Pençe Yıldırım Harekat bölgesinde el yapımı bombanın patlaması sonucu şehit olan istikam Uzman Çavuş Yunus Emre Yalman'a baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Başkan Uygul; ardından gündeme geçti.
“Kavga etmeden,
ayrışmadan, bölünmeden ama bir saat gibi çalışarak ülkemizi inşa etmek zorundayız”
Ülkenin ekonomik zorluklar yaşadığını ve vatandaşların sıkıntılar çektiğini söyleyen Uygul; “Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar günden güne daha da vahim bir hal alıyor. Ne yazık ki vatandaşımızın zam çilesi bitmiyor. Akaryakıt zamları adeta vatandaşa ve esnafa kontak kapattıracak hale geldi. Sadece son 1 yılda benzine yüzde 16, motorine yüzde 40, LPG oto gaza ise yüzde 21.3 oranında zam geldi. Akaryakıtta kur artışı sonucu ÖTV farkı kalktı. Bundan sonra kur artışı direk pompaya yansıyacak. Bu kış hepimiz için ağır geçecek.
Dostlarımızla konuşuyoruz, kahvede konuşuyoruz, tarlada konuşuyoruz, mahallede arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Biz yeni bir şeyler yapmak zorundayız. Kavga etmeden, ayrışmadan, bölünmeden ama bir saat gibi çalışarak ülkemizi inşa etmek zorundayız.
Elbette ki düşüncelerimiz farklı olabilir, elbette ki farklı düşünebiliriz ama hepimizin bayrak ve vatan aşkı kaçınılmazdır. Biz bu bayrağın altında vatanımızda huzur içinde yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Halkın iktidarında
buluşmak için var
gücümüzle
çalışmaya devam
ediyoruz”
İktidara yürüdüklerini kaydeden Uygul; “Türkiye'nin barış içinde büyümesi lazım, kalkınması lazım. Çatışarak değil, karalayarak değil, kötü örnek olarak değil akılla, mantıkla, bilgiyle, birikimle erdemle, adaletle bir devletin yönetilmesi lazım. Devlet soyulacak organ değildir. Siyaset devletin rantını cebine indiren bir kurum değildir. Halk için çalışır, vatandaş için çalışır, adalet için çalışır, fakir fukara için çalışır. O nedenle diyoruz sosyal devlet. Sosyal devletin amacı bu zaten. Devleti sosyal olmaktan çıkarırsanız büyük yaralar alırsınız.
İşte bu yüzden CHP ailesi olarak daha sıkı sıkı sarılmaya iktidar vatan aşkından geçen herkesle kucaklaşmaya hazırız. Çok az kaldı. İnanıyoruz. Yakında hatta çok yakında Halkın iktidarında buluşmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
“Birlik beraberliği
göstermek zorundayız”
Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu da yaptığı konuşmada ülke gündemine ve birlik beraberliğin önemine değindi. Seçimlerin ne zaman olursa olsun hazır olacaklarının altını çizen Vecdi Gündoğdu; “Değerli arkadaşlar ama önce olsun ama zamanında olsun seçimler yaklaştı. Öngörülen 2022 sonu gibi seçimin yapılacağı düşünülüyor. İktidar da zamanında olması için ayak sürüyor ki iktidardan gitmesinler diye. Baktığımızda bu seçimlere hazırlık için yeterli süreç var elimizde. Hepimiz birlik ve beraberlikten bahsediyoruz, en doğru yöntem budur. Bu yüzden birlik beraberliği göstermek zorundayız” şeklinde konuştu. (V. Abuy)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol