Erkekse Eymen, kız ise Defne

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü, Trakya’da en çok tercih edilen isimleri belirledi.
2017 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarından yararlanarak hazırlanan araştırmaya göre Kırklareli genelinde erkek bebeklerde en çok tercih edilen isim Eymen olurken kızlarda ise Defne ismi ön plana çıktı.
Türkiye genelinde ise Yusuf ve Zeynep isimlerinin 2017 yılında en çok tercih edilen isimler olduğu belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü 2017 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarından yararlanarak, “Edirne, Tekirdağ, Kırklareli illeri "2017 yılında doğan bebeklere konulan isimleri belirledi.
Türkiye'de en çok tercih edilen bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Yusuf oldu. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre, Türkiye' de 2017 yılında doğan bebeklere konulan isimler incelendiğinde; kızlarda “Zeynep”, erkeklerde ise “Yusuf”un ilk sırada tercih edilen isimler olduğu görüldü. Kız bebeklerde Zeynep’ten sonra en popüler isimler sırasıyla: Elif, Defne, Hiranur ve Ebrar oldu. Erkek bebeklerde ise Yusuf’tan sonra en popüler isimler sırasıyla: Eymen, Ömer, Emir ve Miraç oldu.
Edirne’de en popüler bebek ismi kızlarda Zeynep, erkeklerde Eymen oldu
Edirne'de kız bebeklerde Zeynep'ten sonra en popüler isimler sırasıyla: Defne, Elif, Derin, Eylül, Kumsal, Duru, Güneş, Miray ve Asya oldu. Erkek bebeklerde ise Eymen'den sonra en popüler isimler sırasıyla: Emir, Rüzgar, Aras, Ayaz, Çınar, Kuzey, Deniz, Kerem ve Arda oldu.
Tekirdağ'da en popüler bebek ismi kızlarda
Zeynep, erkeklerde Eymen oldu
Tekirdağ'da kız bebeklerde Zeynep'ten sonra en popüler isimler sırasıyla: Defne, Elif, Eylül, Ebrar, Esila, Hiranur, Ecrin, Miray ve Asya oldu. Erkek bebeklerde ise Eymen'den sonra en popüler isimler sırasıyla: Yusuf, Ömer, Emir, Miraç, Çınar, Ömer Asaf, Ayaz, Poyraz ve Mert oldu.
Kırklareli'nde en popüler bebek ismi kızlarda Defne, erkeklerde Eymen oldu
Kırklareli'nde kız bebeklerde Defne'den sonra en popüler isimler sırasıyla: Elif, Zeynep, Eylül, Derin, Esila, Miray, Asya, Nehir ve Azra oldu. Erkek bebeklerde ise Eymen'den sonra en popüler isimler sırasıyla: Ayaz, Rüzgar, Aras, Çınar, Emir, Poyraz, Yusuf, Doruk ve Kerem oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol