Erkal’ın ‘İsraf’ Polemiği İle İlgili Son Paylaşımı Tartışmayı Bitirdi Ak Partili İsimler de Yapıyı Daha Önce Eleştirmiş!

 Uzunköprü Kemal Unakıtan İmam Hatip Lisesi- Ortaokulu binasının duvarının dış cephe kaplamasında bulunan straforun kopması İyi Parti ve AK Parti ilçe başkanlarını arasında tartışmaya dönüştü. Karşılıklı açıklamaların ardından ise İYİ Parti İlçe Başkanı Erkal’ın yaptığı son paylaşım adeta tartışmaya son noktayı koydu. Zira Erkal paylaşımına AK Parti İlçe Başkanı Önder Kuruşar’ın da zamanında binanın sağlamlığı ile ilgili eleştiride bulunduğu yorumunu ekledi. Erkal’ın ‘arşivden’ yararlanarak yaptığı paylaşımın ardından AK Partili isimler sessizliğe gömüldü. 

Okulun duvarının bir kısmında sıva ve yalıtım malzemesinin kopan halinin fotoğrafını İyi Parti Uzunköprü İlçe Başkanı İbrahim Erkal’ın sosyal medya üzerinden paylaşması ve yaşanan durumu “yazık-günah-israf” olarak nitelendirdi. Erkal paylaşımında, “İlçemizde devletin kaynaklarının heba edilişinin israfın en net örneklerinden biri kapasitesinin onda biri öğrenciye hizmet veren bu bina 7 katlı. 3 - 5 yıl içinde kendi kendine yıkılmaya başladı. Hem yazık, hem günah. İsraf etmeyelim. Tabi birde yapan müteahhidi kim ona da bakmak lazım.” İfadelerine yer verdi. Erkal’ın paylaşımına ise AK Parti kanadından ilk tepki İl Genel Meclisi Üyesi Nedret Akbulut’tan geldi. Akbulut karşı yorumunda, “Durduk yerde ve ülkemiz insanlarının deprem felaketinin yaralarını sarmaya uğraşırken ip partisi ilçe başkanı zatın akla ziyan düşüncelerini duymak gerçekten çok kötü. Bu ülkede imam hatip düşmanlığı yapan güruhu çok iyi tanırız. Hatta Başkanımızın imam hatipli olmasından dolayı da çok eleştirildiğini biliriz. Acaba bu güruhla yakınlaşmalarının sonucu mu bu düşünceler. Birlikte oldukları kesimin etkisinde kalmışlar anlaşılan. Duvarında küçük bir sıva kopmasını bahane ederek hem yazık, hem günah hem israf diyor. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

KURUŞAR’IN VERDİĞİ CEVABIN ARDINDAN ERKAL BOMBAYI PATLATTI

Tartışmalara konu olan okul duvarından kopan mantolama malzemesinin aynı gün tamir edildiğini belirten AK Parti İlçe Başkanı Önder Kuruşar da İyi Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal’ı okul üzerinden din düşmanlığı yapmakla suçladı. Ak Parti İlçe Başkanı Önder Kuruşar, İyi Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal’ın eleştirilerine cevaben yaptığı paylaşımda; “Geçen gün fırtına ile İmam hatip lisemizin duvarından kopan mantolama tamir edilerek yapıldı. Bunu bahane ederek Edirne’mize birçok hizmeti olan bakanımız rahmetli Kemal Unakıtan’a ve inançlı insanlara hakaret vari üslup onların gönüllerinden kopanları tamir edebilir misiniz? Bilmem. Yazık.! İmam hatip öğrenci sayısını bilmeden hakaretler ve okul üzerinden din düşmanlığı Günah..! Adı İYİ sonu ne olduğu belli olmayan tek hedefi sağdan sola oradanda öte oy taşıma partisi milleti milletçilik ile kandırmayın hem yazık hem günah hem de İsraf..!” cümlelerine yer verdi. Kuruşar’ın bu paylaşımının ardından ise İYİ Parti İlçe Başkanı Erkal adeta bombayı patlattı. Erkal, 5 yıl öncesine ait benzer bir sosyal medya paylaşımına Kuruşar’ın verdiği desteği hatırlattı. Bir sosyal medya kullanıcısının 5 Aralık 20217 tarihinde imam hatip okulunun dış cephe mantolamasının kabarmış halinin fotoğrafını; “yeni yapılan imam hatip lisesi duvarları karton gibi olmuş, dökülmeye başlamış. Bir an önce çaresine bakmak lazım. Yetkililere sesleniyorum” açıklamasıyla Önder Kuruşar’ı da etiketleyerek sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşıma, Kuruşar’ın “Bazı şeyler sözle, bazı şeyler fotoğrafla anlatılır. Teşekkürler” yorumunun yer aldığı görselleri paylaşan İyi Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal, şahsına yapılan eleştirilere sert cümlelerle yanıt verdi. Yapmış olduğu paylaşımın 5 yıl önce Önder Kuruşar’ın destek verdiği paylaşımdan bir farkının olmadığını, tek amacının bir kamu binasının çok kısa bir zamanda tamir gerektirecek bir duruma gelmesini gündeme getirmek olduğunu belirterek sözlerine başlayan İyi Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal; “Öncelikle belirtmek isterim ki; itibar etmediğim ve edilmemesi gerektiğini düşündüğüm kişilere sosyal medya veyahut güncel hayatta cevap vermem, cevap verip itibarlı hale getirmem. Lakin haddi aşan seviye fukaralarına da kayıtsız kalamam.
Yerel gazetelere çıkan bir paylaşımımla ilgili yapılan yorumlara cevaben bunları yazmak zorunda hissettim kendimi. Biz kimsenin dünü, bugünü arasında bir bağdaştırma ve tercihleriyle ilgili paylaşım yapmadık. Kimseye dünün mücahidi bugünün müteahhidi demedik. İmam demedik, imam hatipli demedik, ayrıştırmadık, şahsileştirmedik. Ama siyasi ömrünü tüketmiş olan hiç kimseye de şahsımıza arsızlık etme hakkını vermeyeceğimi beni tanıyan herkes bilir. Uzunköprü beni bildiği gibi olaydan kendine rant çıkarmaya çalışan siyasette arsızlığıyla namlı olanları da bilir. İsmini anmanın bile ona kıymet vereceğini düşündüğüm bu zat yerel gazetedeki haber paylaşımının altına benim göremeyeceğim şekilde beni engelleyerek şahsıma yaptığı paylaşımla yine seviyesizliğini ortaya koydu. Benim haberleştirilen paylaşımım yapılan bir kamu binasının çok kısa bir zamanda tamir gerektirecek bir duruma gelmesiyle ilgiliydi aslında. Lakin ona önerim şudur... Paylaşımım israf üzerine idi. Yine de öyle. Suyu bulandırıp balık tutma çabası beyhudedir. Net olan siyaseten yolun sonu görünmektedir. Öküz altında buzağı aramayı alışkanlık haline getirenler aslında ne kadar sığ Siyaset yaptıklarının farkında değiller. Neyse, yakında saltanatları bittiğinde bunlar toplumda kendilerine selam verecek insan bulamayacaklardır. Sözlerim diğer din görevlilerini incitmemelidir, onlar bizim başımızın tacıdır. Bakın, paylaşımımı beğenen önyargısı olmayan, art niyetli bakmayıp beğenen din görevlileri ve imam hatipliler de yok değil. Onlara da ayrıca çok teşekkür ediyorum. Geçmişten konuyla ilgili birkaç hatırlatma fotoğrafı paylaşıp, Saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol