Erim'in yaptığı yağlı boya tablo Ankara’da sergilenmeye değer bulundu

Ankara’daki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Şöleni El Sanatları Sergisi için Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Resim Öğretmeni  Cem Erim'in hazırladığı yağlı boya tablo sergilenmeye değer bulundu.

Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Resim Öğretmeni Cem Erim'in yaptığı yağlı boya tablo,Kırklareli’den gönderilen çalışmalar arasından 'Birincilik' kazanarak Ankara'da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Şölen El Sanatları Sergisinde sergilenmeye değer bulundu.
Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, tablo ile ilgili şu bilgiler yer aldı;
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Şöleni El Sanatları Sergisi için Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Resim Öğretmeni Cem ERİM tarafından yapılan eserimizde; eserin ortasında bulunan parmak izi her biri hain kumpasta şehit düşen vatandaşlarımızın sayısını ifade etmektedir. Kompozisyon ortadan iki parçaya ayrılmaktadır. Bu kontrastlık Türk Ulusunun etnik ve kozmopolit yapısını ifade etmektedir. Parmak izinin üzerindeki daire formu, şehitleri sonsuzluğa uğurlayan girdap biçiminde yazılmıştır. Parmak izinin arkasında kalan Türk Bayrağı, canı pahasına darbeyi engelleyen şehitlerimizin döktüğü kanlan, fondaki alacalı sarı alan da gözyaşlarını ifade etmektedir. Eser, tuval üzerine yağlı boya kullanılarak yapılmış olup, 100x170 cm ölçülerindedir. Tabloda, İslam yazısının en eski örneği olan, Mucize Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in Muhteşem Hattı 'Kufi' yazı tarzı kullanılmıştır. Kufi yazı tarzı ile Şehitlik mertebesinin önemini açıklayan ayetlerin bazı kısımları, yapılan eser etrafında kompoze edilmiştir. Bu ayetler Arapçadan Osmanlı Türkçesine çevrilip yazılmıştır.
Ayetler şöyledir:
Tablonun üst kısmında; 'Allah Yolunda Öldürülenler İçin 'Ölüler' Demeyin. Hayır, Onlar Diridirler Fakat Siz Bilemezsiniz.' (Bakara Suresi, 154. Ayet)
Tablonun alt kısmında; 'Allah Bize Yeter. O Ne Güzel Vekildir.' (Al-i İmran Suresi, 173. Ayet)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. külliyenin amblemi olmalı 10 Temmuz 2019 Çarşamba 18:49:05

    Kaotik bir kafanın bu eseri (!) tamı tamına emevi halet-i ruhiyesidir.