Erginspor Kulübü sporcusu Şefika Çakal’dan “Gümüş Madalya”

Türkiye Taekwondo Federasyonu, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasının unutulmaması ve bu     tarihi günün öneminin anlaşılması için çalışmalar yapmaya devam ediyor. Federasyon, 2017 yılı faaliyet programı içinde yer alan Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nı ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’ne adadı ve önemli şampiyonanın başına bu ismi getirdi. 72 ilden 2400 sporcunun katıldığı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası 6-8 Temmuz 2017 tarihlerinde Antalya Arena Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Kulüp Başkanı ve Antrenör Gökhan Yeşil;
Yine başarı yine Erginspor Kulübü
“44 Kg Bayanlar Kategorisinde Mücadele Eden Sporcumuz Şefika Çakal 8 Maç yaparak Türkiye 2. si oldu ve “GÜMÜŞ MADALYA’nın sahibi oldu. Kategorisinde 119 sporcu ile mücadele eden Şefika, İlimizi ve kulübümüzü başarı ile temsil etti. Bu büyük organizasyonun anlamı ve turnuvaya katılım oldukça fazlaydı. Sporcularımız gece yarısı 02.30’a kadar süren müsabakalarda ter döktüler. Çocuklarımız çalışmalarının karşılığında hak ettikleri başarıyı kazanana kadar bizler yanlarında olacağız, destek olacağız, onlar bizim geleceğimiz. Gelecekte onlarla gurur duyacağız.
Önümüzde Yıldızlar Milli Takım Seçmeleri, Minikler Türkiye Şampiyonası ve Gençler Türkiye Şampiyonası var, hiç ara vermeden çalışmalarımıza devam etmek zorundayız.
Bizlere destek olan sporcularımızın bu tür büyük organizasyonlara katılımında maddi, manevi katkısı olan çok değerli insanlar var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederiz. İlimizin spordaki başarısı ortada bizlerde, sporcularımızla Taekwondo sporu ile kazandığımız başarılarla bu güzel resmin içinde yer almaktan çok mutluyuz” dedi.
Kulüplerimiz birlikte çalışarak sporcularımızı daha ileri taşıyor diyen Yeşil, “Daha önceki yıllarda şampiyonalara hazırlandığımız gibi bu şampiyona öncesinde de, Edirne Belediye Spor Kulübü Antrenörü Metin Eşme ve Sporcuları, Keşan Bölgesi Antrenörü Serkan Doğru ve Sporcuları ile ortak çalışmalar yaparak sporcularımızı teknik-taktik açıdan bu müsabakalara hazırladık.
Edirne Belediye Spor Kulübü’nün 33 Kg Erkekler kategorisinde Sporcusu Ege Mutlu’nun başarısı ile gurur duyduk. Ege Mutlu 160 sporcu arasından 7 maç yaparak TÜRKİYE 3. sü oldu ve ‘’BRONZ MADALYA’’ nın sahibi oldu. Kulüp olarak Başarlarından dolayı sporcumuzu ve Antrenör Metin Eşme’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” diyerek düşüncelerini belirtti.
Ergin S.K. Antrenörü Savaş Ergin; Sporcularımı başarılarından dolayı tebrik ederim. Bu sene yapılacak olan Yıldızlar Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonasına İlimizden de sporcu göndermek istiyoruz. Milli Takım formasını giyebilmek ve Bayrağımızı dalgalandırabilmek için sporcularımız can’la baş’la çalışıyorlar. Bugüne kadar koyduğumuz hedeflere ulaştık, Allah’ın izniyle yine ulaşacağız. Takım olarak iyi durumdayız. Sporcu velilerimizin desteği ile bugünlere geldik. Çocuklarımız için birlik olup mücadelemizi sürdüreceğiz.
Salonlarda çalışma şartlarımızın iyileştirilmesi ile birlikte çocuklarımızın da başarısı aynı orantıda yükseldi. Sporcularımız adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Muammer Aydın’a teşekkür ederiz. Kazanılan başarı hepimizin. Bu başarı ilimize armağan olsun” dedi. Programda açılış seramonisi düzenlendi. Özellikle Seramonide duygusal anlar yaşandı. Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen Büyükler Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Nur Tatar Askari ve Zeliha Ağrıs ile birlikte gümüş madalyanın sahibi olan Hatice Kübra İlgün, şehit aileleriyle bir araya geldi. Şampiyon sporcular şehit ailelerine birer plaket verirken, şehit aileleri de, evlatlarının bu vatan için şehit düştüğünü belirterek, şampiyonada yarışan sporculara başarılar diledi. Bu esnada bazı sporcuların duygulanıp ağladıkları görüldü.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol