Erdoğan rakiplerini açık ara farkla geride bıraktı

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Resmi olmayan sonuçlara göre katılım oranı yüzde 81 olan seçimin ilk turunda oyların yüzde 50’sinden fazlasını alan Erdoğan, ikinci tura gerek kalmadan seçimi kazandı. Erdoğan seçimlerin ardından ilk açıklamasında; “Şahsıma, partime ve ittifakımıza oy veren kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm oy kullanma hakkına sahip olan kardeşlerime özellikle bu demokratik görevlerini yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin uzun süredir beklediği seçimler dün ülke genelinde gerçekleştirildi. Yüzde 81 katılımın sağlandığı seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden Cumhurbaşkanı seçildi. AK Parti ve Cumhur İttifakı ise yüksek bir oy oranı yakalayarak mecliste çoğunluğu elde etti.
“Milletimiz bize cumhurbaşkanlığını
ve yürütme görevini verdi”
Gayri resmi seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Seçimin gayri resmi sonuçları belli oldu, buna göre milletimiz bize cumhurbaşkanlığını ve yürütme görevini verdi. Aynı zamanda AK Parti ve MHP'ye Meclis çoğunluğunu vererek yasama konusunda büyük yetki verdi” dedi.
Bugün Türkiye'nin tamamında milletimiz özgür iradesiyle sandığa gitmiştir
Vatandaşlara teşekkürlerini sunan Erdoğan; “Şahsıma, partime ve ittifakımıza oy veren kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm oy kullanma hakkına sahip olan kardeşlerime özellikle bu demokratik görevlerini yerine getirdikleri için teşekkür ediyorum. Bugün Türkiye'nin tamamında milletimiz özgür iradesiyle sandığa gitmiş, kendisi ve ülkesi için tercihini yapmıştır. Seçime katılan cumhurbaşkanı ve milletvekilleri adaylarını tebrik ediyorum. Kimsenin kendi başarısızlığını gizlemek için seçim sistemini suçlayarak demokrasimize zarar vermeyeceğini ümit ediyorum” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan
tebrikleri kabul etti
Katılım oranının demokrasi adına sevindirici olduğunu söyleyen Erdoğan; “Türkiye seçimlere yüzde 90 katılım oranıyla dünyaya demokrasi dersini vermiştir. Milletimin 24 Haziran demokrasi hareketini bir kez daha tebrik ediyorum. YSK'dan il, ilçe seçim kurullarına, sandık başlarında seçim yapan heyetlerden, partilerin müşahitlerine kadar herkesi tebrik ediyorum. Dost ve kardeş ülkelerin devlet başkanlarına ve halklarına şükranlarımı sunuyorum” sözlerini sarf etti.
“Bundan sonra Cumhurbaşkanıyla
meclisiyle bizim için daha çok
çalışma zamanıdır”
Seçim döneminde yaşanan gerginlikleri geride bırakmanın gerekli olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Milletimiz sandıkta üstüne düşeni yapmış, bundan sonra Cumhurbaşkanıyla meclisiyle bizim için daha çok çalışma zamanıdır. Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakmak zamanıdır. Tüm kurum ve kurallarıyla demokrasiye olan bağlılığımızı önümüzdeki dönemde daha da güçlendirerek sürdüreceğiz. Demokraside ve ekonomide geriye gidiş olmayacaktır. Bu ülkede kimsenin kıyafetinden, kökeninden horlanmasına, haklarının kısıtlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizi daha da güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Terör örgütlerine cevabı güçlü vereceğiz”
“Milletimizin bize verdiği ülkeyi
yönetme emanetini canımızdan öte
tutmaya devam edeceğiz”
Çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini belirten Erdoğan; “Seçim beyannamemizde milletimize taahhüt ettiğimiz projeleri titizlikle takip edecek ve hizmete sunacağız. Dünya değiştikçe Türkiye değiştikçe reform ihtiyacımız hiç bitmeyecektir. Değişiklikleri meclisimizle işbirliği içinde devam ettireceğiz. Yargımızın bağımsızlığını güçlendireceğiz. Demokrasimizi güçlendirmek konusunda kararlıyız. Milletimizin bize verdiği ülkeyi yönetme emanetini canımızdan öte tutmaya devam edeceğiz. Vesayetin, darbecilerin, terör örgütlerinin pençesinden kurtardığımız Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri haline getirmeden bize durmak yok” diye konuştu.
Vatandaşlara seslendi
Demokrasi bayramımıza katkıda bulunanlara teşekkür ederiz ifadesini kullanan Erdoğan, daha sonra vatandaşlara seslendi. Ankara'da balkon konuşması yapacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mecliste hedefe ulaşamamış olsak da elimizden gelen bütün gayretimizle onu da Cumhur İttifakı olarak çözmenin gayreti içinde olacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. erbabı musibet olursa millet 28 Haziran 2018 Perşembe 14:38:31

    Bu açık ara sihirli rakamı seçimden iki gün önce "sonuçlar" denilerek masum bir yanlışlıkla ekran deneme klipiyle hazırlanmış olan komputör yazılımı yoluyla seçimin halihazırda kazanılmış olduğu takdiri ilahisi gözleri faltaşı kapalı milletimize bir müjde olarak zaten beyan edilmişti.