Erdoğan adayları açıklayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 yıl aradan sonra Edirne’ye geliyor. 4 yıl önce Edirne ve Kırklareli’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 2018 yılında Tekirdağ’a gelmişti.  Selimiye Meydanı’nda bugün yapılacak Edirne Mitinginde yerel seçimlere ilişkin olarak önemli açıklamalar yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerek kendi adayları gerekse Cumhur İttifakı çerçevesinde bölgedeki belediye başkan adayları ile ilgili son noktayı koyması da bekleniyor. Mitinge Kırklareli den de gerek üst düzey gerekse vatandaşlar olarak yoğun katılım olacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 13.00’da Edirne Selimiye Meydanı’nda olacak. Yerel seçimler kapsamında yapılacak Edirne Mitingine katılacak olan Erdoğan, burada belediye başkan adaylarını da tanıtacak. Edirnelilerin de meşhur tava ciğer ikramıyla karşılanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Edirne ve Kırklareli’ne gelmişti.
Edirne mitingine gerek Edirne ve Tekirdağ gerekse Kırklareli’nden partili vatandaşların yanı sıra milletvekili düzeyinde de bölgedeki tüm vekillerin hazır bulunması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki mitingde belediye başkan adayları da açıklayacak. Edirne Mitingi ile ilgili konuşan ve Edirne’yi AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmak istediklerini vurgulayan İl Başkanı İlyas Akmeşe, bu kapsamda Cumhur İttifakının Edirne’de devam etiğini belirterek, “Cumhur ittifakı masa başında kurulan bir ittifak değildir. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra milletimizin istediği bir ittifaktı. Bu ittifak o günden beri samimi bir şekilde devam ediyor. Bizler MHP İl Başkanı ve MHP teşkilat üyeleriyle samimi bir şekilde bir araya geliyoruz. Bu süreçte de bir araya geldik oturduk konuştuk. Burada son kararı tabii ki genel merkezden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin vereceğini biliyoruz. Geçtiğimiz hafta içerisinde de bu konuyla ilgili bir toplantı yaptılar bunu da biliyoruz.Netice ne olur bilemiyoruz fakat gönlümüz MHP ile beraber bu yerel seçimlerde ittifak halinde bir arada yürümek. Sonrası çokta önemli değil, listeler değişir farklı koşullar oluşur bu durumda önemini yitirmiş olur hepsi, önemli olan bu birlikteliği sandıkta sağlamak” dedi.
Kırklareli’nde ne olacak?
Kırklareli’nde AK Parti Belediye Başkan Adayı Burak Süzülmüş, MHP adayı ise Derya Bulut. Ancak Kırklareli’nde Cumhur İttifakı konusunda kesin bir gelişme yok. Son olarak bu konuda geçen hafta partililere yönelik eğitim de konuşan AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, ittifak konusunda çalıştıklarını, her hafta hazırlanan raporların genel merkeze gönderildiğini açıklamıştı. Kırklareli’ndeki son tablodan sonra bir değişiklik olup olmayacağı yönünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingde bir işaret vermesi de bekleniyor...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. 4 minare 4 parmak 6 minare 6 ok