Er meydanı Kırkpınar artık dijital ortamda

Edirne Belediyesi başlattığı yeni çalışma kapsamında UNESCO Somut Olmayan Kültür Mirası Listesine giren 6 buçuk asırlık Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin dijital ortam arşivini hazırlayacak. Güreşler ile ilgili tüm belge ve bilgileri dijital ortama aktaracak olan Edirne Belediyesi, bu sayede Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Edirne Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında Kırkpınar Güreşleri'yle ilgili bugüne kadar yapılmış tüm çalışmalartoplanıp dijital ortama aktarılacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, çalışmanın uluslararası standartlarda gerçekleştirileceğini ifade etti. Proje çalışmaları çerçevesinde ulusal ve yerel basında çıkan bütün haberlerin taranacağını kaydeden Sedefçi, bu projenin Kırkpınar'ın tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.
Başkan Sedefçi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yıllara ve boylarına göre sonuçlarının, Kırkpınar Ağa ve Başpehlivanlarının özgeçmişleri ve bu güne kadar Kırkpınar ile ilgili yapılmış tüm basılı yayın çalışmalarının arşivlerde yer alacağını belirterek, "bu çalışma ile elektronik veri tabanında toplanan bütün bilgi, belge ve yayınlara, ilgili yayın evi ve yazarlarından alınacak olan izin ile ulaşma imkanı sağlanacaktır." dedi.
Edirne Belediye Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Festivali'nin 652'ncisi bu yıl 1-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında düzenlenecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol