Engelsiz Hayat Eğitim Kültür Spor Kulübünden farkındalık etkinliği

Kırklareli Engelsiz Hayat Eğitim Kültür Spor Kulübü 21 Mart Down Sendromlular Günü dolayısıyla İstasyon Caddesi’nde bir farkındalık etkinliği düzenliyor. 21-22 Mart’ta saat 20.00’a kadar kurulacak olan stantta vatandaşlarla buluşacak olan dernek, öğrencilerinin ve ailelerinin emeği olan ürünleri satacak ve Down Sendromunun bir engel değil farklılık olduğunu insanlara anlatacak.

21 Mart Down Sendromlular Günü hakkında konuşan Kırklareli Engelsiz Hayat Eğitim Kültür Spor Kulübü Başkanı Nihal Bircan, down sendromunun +1 fazla kromozomdan meydana gelen bir farklılık olduğundan bahsetti. Down sendromunun halk tarafından yanlış anlaşıldığını kaydeden Bircan, “Down sendromu bir engel değildir bir farklılıktır” dedi.
21 Mart Down Sendromlular Günü nedeniyle İstasyon Caddesi’nde bir etkinlik yaptıklarını anlatan Başkan Bircan, 21-22 Mart tarihlerinde İmam Hatip Lisesi önünde kalan stantta öğrencilerinin ve ailelerinin yaptıkları ürünlerle Kırklareli halkının buluşacağını aktardı. Akşam saat 20.00’a kadar standın açık olduğundan bahsetti.
“Çocuklarımız bu hayatta biz de varız diyebiliyor”
Düzenlenen etkinlik ile ilgili bilgi veren Başkan Bircan, “Bugün bir etkinlik yapmak istedik. Bir fark yaratmak bir farkındalık meydana getirmek istedik. Bu sayede çocuklarımız bu hayatta biz de varız diyebiliyor. Öğrencilerin kendi emekleri olan ürünlerin açtığımız stantta satıyoruz. Lokma döküyoruz, bugün pilav günümüzde pilav yaptık ve öğrencilerimiz inanılmaz mutlu” ifadelerini kullandı.
Öğrencilerin kendi yaptığı ürünler satışta
Kırklareli halkının bu konuda oldukça duyarlı olduğunun altını çizen Bircan, bu duyarlılığı daha arttırmak istediklerini vurguladı. Stantta öğrencilerin kendi yaptıkları ürünlerin satışının yine öğrenciler tarafından yapıldığına dikkat çeken Başkan Bircan, bu ürünlerin alındıkça öğrencilerin daha da mutlu olduklarını söyledi. Bu nedenle tüm vatandaşları standa davet etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol