Engelsiz Hayat Eğitim Kültür Spor Kulübü ve Derneği kapılarını basın mensuplarına açtı

Kırklareli Engelsiz Hayat Eğitim Kültür Spor Kulübü ve Derneği düzenlediği kahvaltı organizasyonuyla basın mensuplarını yeni binasında ağırladı. Düzenlenen etkinlik sonrasında Başkan Nihal Bircan ve eğitmenler binayı basın mensuplarına gezdirdi.

27 Şubat Çarşamba gerçekleşen etkinlikte dernek üyeleri yeni taşındıkları binada basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı yapıldıktan sonra binayı ve sınıfları basın mensuplarına gezdiren Nihal Bircan, derneğin yeni binasının çok yönlü ve kullanışlı olduğunu söyledi.
Seramik atölyesi yaratıcılıkları için önemli
Derneğin seramik eğitmenliğini yapan Funda Özdemir, özel çocukların seramik ile pek çok becerilerinin geliştiğini ifade etti. Seramik, çamur gibi malzemelerle çalıştıkları için hem el becerilerinin geliştiğini hem de yaratıcılık kazandıklarını söyledi.
Doğru eğitim önemli
Dernekte okuma-yazma eğitmenliği ile ilgilenen Sezay vatansever öğrenme güçlüğü çeken çocukların da doğru yöntemle konuşmayı ve yazmayı rahatlıkla öğrenebildiğini söyledi. Cümle kurma güçlü olanların heceleme yönetimini kullanarak, heceleme yapmakta zorlanan çocukların ise harf yöntemi ile öğretmeye çalıştıklarını belirtti. Hedeflerinin hepsinin kendilerini güzel ifade edebilmelerini sağlamak olarak açıklayan Vatansever, eğitimlerini 2 ya da 3 öğrenciyle yaptıklarını ifade etti.
“Engellilerin kendi içindeki
yeteneği keşfetmelerini istiyoruz”
Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Nihal Bircan, engellilerin kendi içindeki yeteneği keşfetmeleri için çabaladıklarını vurguladı. İlgi ve sevgi ile bütün engellerin aşılabileceğini söyleyen Bircan, pek çok çocuğun derneklerine gelmeden önce ürkek ve çekingen olduğunu ancak sevgi ve doğru eğitimle bunların önüne geçebildiklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol