'Engellilere yardım' adı altında bağış toplayanlara itimat etmeyin

Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler, son günlerde ilimizin işlek caddelerinde boy gösteren, vatandaşları durdurarak, engelliler adına bağış talep eden kişiler ile derneklerinin bir ilgisi olmadığını, bu tür kişi veya kişilere kesinlikle itimat edilmemesi gerektiğini söyledi

Kırklarelililer son günlerde kendilerini yolda durduran ve sözde "engelliler adına" para topladıklarını iddia eden kişilerden şikayetçi. Özellikle ilimizin en işlek caddelerinde mesken tutan bu kişiler; İstasyon caddesi, Fevzi Çakmak Bulvarı ve Cumhuriyet Caddesi gibi bölgelerde faaliyet gösteriyorlar. Vatandaşların duygularını sömürerek, kendilerinin yasal çerçeveye uygun bağış topladıklarını iddia eden söz konusu kişilerin, aslında gördünkleri gibi olmadıkları Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler tarafından da onaylandı.
Dinkler yaptığı açıklamada; "Biz Türkiye Sakatlar Derneği olarak kamu yararına çalışan ve 65 şubesi ile ülkemiz engellileri yararına çalışan kâr amacı gütmeyen bir kuruluşuz. Bizler ülkemizin hiç bir yerinde elimize bir kaç eşya parçası alarak "engellilere ortopedik ürünler" veya "ihtiyaca göre malzeme alacağız" diye satış yapan bir dernek değiliz. Vatandaşlarımızın duyguları ile oynamayız. Duygu sömürüsü yapmayız. Kısacası dilencilik yapmayız ve halkımızdan da bu konuda duyarlı olmasını istirham ediyoruz" dedi.
Dinkler açıklamasına şöyle devam etti; "Bu duruma aldanıp da hiç bir şekilde maddi yardım yapmayınız. Çünkü derneğimizin ismini de kullanarak yapan kişiler bizlerle yani engellilere ile hiç bir ilgisi alakası olmayan kişilerdir. Kendileri basit bir dernek kurarak üzerinden işletme açmış işletme sahipleridir. Engellilikle ve engellilere hiç bir alakaları yoktur. Engellilere ve ihtiyaç sahiplerine yararı olmayan duygu sömürüsü yapan basit merdiven altı derneklerdir. İl il gezip engellilere yardım yapıyormuş kisvesi altında kendileri için rant elde etmektedirler. Kendi ilimizde veya bir başka yerde bulunun hiç bir engelliye yardımı yoktur. Bunlar tamamen iş güzarlardır.
Bu kişilere rastladığınızda, yolunuzu kestiklerinde asla dinlemeyiniz, yolunuzu değiştiriniz. Evinizin önüne kapınıza geldiğinde kendilerine kesinlikle kapıyı açmayınız.
Hatta kendilerine, yanlış yaptıklarını engellileri kullanarak satış yaptıkları için çok günaha girdiklerini söyleyiniz. Çok ısrarcı olurlar ise polis ya da jandarmayı arayacağınızı söyleyiniz. Eğer ki engellilere veya ihtiyaç sahiplerine gerçekten yardım etmek isteyen vatandaşlarımız var ise ilinizde bulunan engelli derneklerine banka hesabına veyahut makbuz karşılığı veya ihtiyaçlarına göre derneğimize bağış yapabilirler, destekçi olabilirler."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol